Lelőtték a fatolvajt (Borsod Online)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. október 26.
Fony - Halálos kimenetelű lövés dörrent a község határában szombat délután, ahol a két nemzeti parkőr fatolvajokat ért tetten.

Fony külterületén az Aggteleki Nemzeti Parkhoz tartozó tájvédelmi területen idegenek baltával és motoros fűrésszel vágták ki a fát, amit szamaras szekérrel szállítottak le a hegyről. A tolvajokat két önvédelmi fegyverrel is felszerelt fegyveres őr tetten érte, akik felszólították őket hogy fejezzék be a lopást, ám a két férfi rájuk támadott. Ekkor az egyik nemzeti parki őr figyelmeztető lövést küldött a levegőbe, a másik pedig társa és saját testi épségének megőrzése céljából rálőtt a 39 éves (lapértesülésünk szerint) baltával lesújtó férfira, aki a mellkas lövés következtében a helyszínen életét vesztette.
Az űrlap teteje
Az űrlap alja
A lövés délután két órakor dörrent el, ekkor a Nemzeti Park őrei azonnal mentőt hívtak a helyszínre, még a légimentők is megérkeztek, de a támadó életét már nem tudták megmenteni.
Az encsi rendőrök érkeztek először a tragikus kimenetelű baleset helyszínére, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén-Megyei Rendőrkapitányság Forrónyomos csoportja. Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy, a rendőrség szóvióje megerősítette hogy emberölés gyanúja miatt indul nyomozás az ügyben. A tanúk kihallgatása késő éjszakába nyúlt.
Értesülésünk szerint, a saját és társa életét mentő nemzeti parki őrt nem vették őrizetbe. Azonban a vizsgálatnak kell eldöntenie a pontos körülmények elemzése után hogy jogos volt-e az önvédelem.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.