Brazíl akcióterv az esőerdő védelmében (Független Hírügynökség)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008 február 26. - 300 rendőrt, erdészt és a környezetvédelmi hatóságok munkatársait vezényelte a brazil kormány kedden az Amazonas menti Para államba az esőerdő védelmében
A kormány ügynökeinek feladata az lesz, hogy felderítsék és felszámolják a törvénytelen erdőirtást A három hetes akciót Tailandia városában kezdték, amely Belémtől mintegy 250 kilométerre található - mondta az AFP-nek nyilatkozva a szövetségi állam környezetvédelmi hatóságának (Ibama) vezetője, Montiel Flavio.
Az esőerdő védelmében, pontosabban az illegális fakitermelés csökkentése érdekében kidolgozott terv részeként áprilisban újabb akciót kezdenek. Akkor ezer rendőrt, erdészt, környezetvédelmi hatósági embert küldenek majd szintén Para, valamint Mato Grosso és Rondonia államokba, hogy lecsapjanak az engedély nélkül fakitermelőkre.
A hónap elején a Para államban működő fűrészmalmok vizsgálatára küldtek kormány-ügynököket. A rendőrök, erdészek és környezetvédelmi munkatársak 3 nap alatt Tailandiában összesen 15 ezer köbméter illegálisan kivágott fát foglaltak le.
Akciójukat egyébként kénytelenek voltak felfüggeszteni, miután a törvénytelenül működő és bezáratott fűrészmalmok alkalmazottai megélhetésüket féltve tömegesen támadtak rá a kormány-ügynökökre.
A brazíliai Para állam környezetvédelmi hatóságának vezetője, Montiel Flavio szerint az esőerdőért indított akcióterv eredményeképpen becslések alapján 59 százalékkal csökkent az illegális fakitermelés.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.