Közmunka az erdőben (VGO)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008-03-05 - Az állami erdészeti társaságok 700 millió forint támogatást kapnak azért, hogy részt vegyenek az idei erdőművelési célú közmunkaprogramban.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntése alapján az erdőművelési közmunkaprogramban olyan állami tulajdonú erdészeti társaságok vesznek részt, amelyek tulajdonosi jogait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) gyakorolja.
A 17 állami erdészeti társaság számára biztosított összeg a pályázati önrész kiegészítésére szolgál. Az erdőművelési közmunkaprogram mintegy 2 milliárd forintos összértékkel közel 2500 fő tartósan munkanélküli időszaki foglalkoztatását biztosítja a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködésében.
A program segítségével olyan közcélú erdőművelési és erdőnevelési munkákat, illetve közjóléti feladatokat végeznek majd el, amelyek eddig forrás hiányában elmaradtak. A munkák elvégzése illeszkedik a kormányzati célkitűzésekhez, a fejlesztési elképzelésekhez, illetve az erdők állapotának és szolgáltatásainak javításával a lakosság pihenésének feltételeit is javítja.
A Tanács arról is intézkedett, hogy az MNV Zrt. a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal kössön olyan együttműködési megállapodást, melyben kölcsönösen kötelezettséget vállalnak a közmunkaprogram végrehajtására.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.