2011.03.16. - A tervek szerint módosulnak a vadhús eladásának
feltételei, a vadásztársaságok vendéglőknek, boltoknak és eladhatnák a
vadat, ezzel párhuzamosan pedig szigorítják a vadhús kezelésének és
értékesítésének élelmiszer-higiéniai előírásait is. A 180 percben megkérdezett karancskeszi vadász helyesli a szándékot, de úgy tudja, a követelmények nagyon kemények lesznek: szükség lesz külön tároló, feldolgozó és nyúzóhelyiségre, az állatot állatorvossal is be kell vizsgáltatni, a megnyúzott vadnak pedig négy órán belül a célállomásra kell érnie. A szakember úgy számol, a tárgyi feltételek teljesítése tízmilliós beruházást jelentene, erre azonban nincs saját tőkéje.
Nyíri János, a Magyarországon az állami erdő fölötti tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Fejlesztési Bank szóvivője ugyancsak a 180 percben arról beszélt, hogy a most elkészült vadásztatási protokoll háromféle vadásztatást ismer el az állami erdőgazdaságokban: a saját, a a bér- és az úgynevezett vendégvadászatot. Az új szabályozás azt szorgalmazza, hogy a vadásztatások döntő többsége bérvadásztatás legyen, a többihez pedig engedélyt kelljen kérni, amit csak nagyon komoly megfontolás után adnának ki. Az új protokoll igyekszik kiszűrni az orvvadászat és a csapdás vadászat lehetőségét is,