Hajdúhadház élhetetlen a cigányság miatt (Szent Korona Rádió)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013/04/26 - Nagyszabású demonstrációt szervezett a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat április 26-ra, péntekre a kritikán aluli közbiztonság, a rohamosan szaporodó falopások, az erkölcsi züllés ellen tiltakozásul. A demonstráción részt vesz az Új Magyar Gárda és a Betyársereg is.
16:04 - Cigányok kikiabáltak a putrijaikból a hazafele tartóknak, hogy mi lenne, ha ők vonulnának? És mit képzelnek magukról a magyarok... Persze nem maradtak válasz nélkül, és gyorsan visszahúzódtak lyukaikba. A helyi magyar fiatalok megköszönték a Betyárseregnek, hogy eljöttek ők is. Egyébként a hazafiakat a rendőrök kísérgetik még a településen. Tudósításunk ezennel lezárult.
15:22 - A felszólalók kiemelték, hogy élhetetlen lett a város: aki csak tud elköltözik, aki marad, annak ellopják mindenét. Több szónok is felemelte a hangját a rendőrségi tehetetlenség ellen, és a polgármester érdektelensége miatt. Sokan azért nem jöttek el, mert félnek a cigányok bosszújától - mondta egy fiatalember. Arra a felvetésre, hogy sokan azért nem jöttek el, mert féltek, hogy "szélsőségesekkel lesznek lefotózva" azt válaszolta, hogy nem lát szélsőségeseket, csak magyar embereket. Ezzel a jelenlévők egyetértettek.
A rendezvény minden rendbontás nélkül ért véget.
14:23 - Megérkeztek a demonstrálók a kiirtott erdőhöz, ahol egy traktor szolgál színpadként. Jelenleg a szervezők vizet osztanak. A traktoron transzparens, miszerint elég volt, elfogyott a türelmük.
14:05 - A település szélére érkezett a menet, ahol a rendőrök védik az ottani házakat. Egyes házakat tudjuk, hogy kik laknak... A rejtély, hogy kitől védik, hiszen a menet abszolút békés, van köztük nyugdíjas, kisgyerek, abszolút civil, még annak ellenére is, hogy a Betyársereg és az ÚMG tagjai is megtalálhatóak a sorok között.
13:38 - Hatalmas rendőri készültség van továbbra is. Tudósítónk szerint egy UTE-Fradi meccsen nincs ennyi rendőr. A menet az erdőirtások felé tart közben a helybélieknek az a félelmük, hogy mire hazamennek, kifosztják a cigányok a házakat.

A társaság "meghívót" szórt szét az erdőtulajdonosok körében a településen. A polgármestertől azonnali intézkedéseket követeltek a közbiztonság javítása érdekében, az illetékes hatóságtól pedig több rendőrt, járőrt kértek Hadházra, ahol csak ezen a télen több hektár erdőt irtottak ki a (na vajon milyen származású?) fatolvajok.
Az erdőbirtokosság megállapítása szerint a falopások egyre nagyobb méreteket öltenek, és ha ennek nem vetnek véget, akkor a hadházi erdőség néhány év múlva sivataggá válik. Követelik, hogy a fatolvajokat szigorúbban büntessék, a jelenlegi gyakorlat ugyanis az, hogy ha valakit tetten érnek, akkor az másnap ugyanott vágja a fát, fittyet hányva az erdőtulajdonosnak, de már a rendőrségnek sincs elrettentő ereje, tekintélye. A fatolvajok egyre „pofátlanabbak”, és egyre többen vannak – írta a tüntetésre szóló felhívásban a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat.
A megmozduláson petíciót fogalmaztak meg és írattak alá a közrend és a közbiztonság érdekében (körülbelül 600 aláírás gyűlt össze), továbbá felhívták az illetékesek figyelmét, hogy a városból menekül az értelmiség, aki teheti, máshová járatja iskolába a gyerekét, a hadházi ingatlanok a bűnözés miatt elértéktelenedtek és a falopásokkal együtt immár nem csak gazdasági, hanem a természeti értékeiket, javaikat is elrabolják.
Az április 26-án, pénteken délben kezdődött tüntetésen a petíciót megpróbálták átadni a városházán, de se a jegyző, se a polgármester azt nem vette át. Jelenleg (2013.04.26. 13:10) az egyik letarolt erdő helyszínére vonul a tömeg, hogy mindenki a saját szemével lássa a borzalmas természeti pusztítást.
A helyszínen mintegy 300 demonstráló van, és kétszer annyi rendőr.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.