Zöld praktikák a környezettudatos hétköznapokra (OzoneNetwork)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. április 15. - A környezettudatos életmód előnyeit számtalanszor hallhattuk már, és azt is mindenki tudja, hogy passzívházakban kellene élnünk a természetvédelem érdekében. Az elvek gyakorlati megvalósításáról, a zöld építkezési és lakberendezési elvekről azonban keveset tudtunk – eddig.
Az energiatudatosan tervezett ház kialakításához számtalan dologra kell figyelnünk. Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő című adásának egyik vendége, Kazinczy Gyöngyvér okleveles építészmérnök szerint fontos szempont az épületek déli tájolása, a nyílászárók használatának minimalizálása és a természetes építőanyagok használata. Továbbá az is lényeges szempont, hogy merre néznek a ház ablakai, hogyan rendezzük és tájoljuk a szobákat. Illetve fontos az épületek minél egyszerűbb formája.
Azonban azoknak sem kell aggódniuk, akik most nem tudnak építkezésbe fogni, zöld háztartást ugyanis bárki vezethet. A fertőtlenítéshez, tisztításhoz használhatunk citromsavat, szódabikarbónát és a mosóport akár kiválthatjuk mosódió segítségével. A környezettudatos életvezetéshez nem kell feltétlenül átalakítani a szokásainkat, beszerezhetünk például víztakarékos csapbetéteket. A legmeghökkentőbb zöld „lakberendezési tárgy” azonban kétségtelenül a komposzt vécé: ezzel nem csak a vízfogyasztást minimalizálhatjuk, de kertünk földjébe is tápanyagot viszünk.
http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/o3/20120413-egyenlito-zold-praktikak.html


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.