A világ konyhái (OzoneNetwork)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. május 15. - A különböző kultúrák étkezési szokásait több tényező együttállása határozza meg, ilyen az éghajlat, a környezet, a növényzet és az állattartási szokások. A magyar konyhakultúra több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye. A magyar ételkészítési szokásokat alapvetően jellemző sertéshús és zsír használatának oka a török időkre vezethető vissza. A hagyományos hazai fogások alapanyagai a húsok, a friss zöldségfélék, a gyümölcsök, a friss kenyér, a tejtermékek és a méz.
Magyarországon a török és a görög konyha mellett olasz ételkülönlegességekkel is gyakran találkozni. Az olasz gasztronómiára a gyorsaság, és a könnyedség a jellemző. Nélkülözhetetlen alapanyagai: az olívaolaj, a durva tengeri só, a fekete bors, a bazsalikom, a rozmaring és a parmezán sajt. Az olaszok étkezési jellegzetessége, hogy előételként kis adag tésztát esznek, főételként pedig először húst majd halat, a köret minden esetbe valamilyen salátaféle.
Image
Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő című műsorának vendége Mautner Zsófia, gasztroblogger megfogalmazásában a fúziós konyha, klasszikus regionális és nemzeti konyhák konyhatechnikai eljárásainak és alapanyagainak ötvözeteként megalkotott új ételkreációt jelenti. A fúziós konyha a globalizáció korának konyhája, minden pozitív és negatív jelenségével együtt. A tavaszi tekercs például fúziós ételnek számít, ha magyarosítjuk az íz világát gombás paprikás töltelékkel. Különlegessége amellett, hogy izgalmat visz az étkezésbe, az újszerű elemek párosításával új élményt teremt.
http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/o3/20120508-egyenlito-a-vilag-konyhai.html


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.