Magyar Fenntarthatósági Csúcs (OzoneNetwork)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. november 14. - 2010 novemberében széles körű társadalmi párbeszéddel indult a világ fenntarthatósági csúcstalálkozóinak mintájára a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciasorozat. A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozójának középpontjában tavaly a gondolkodásmód változtatása állt, idén az üzleti szektor felelőssége a fő témakör.
2012-ben, a harmadik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia küldetésének tekinti a jó példák mintaként közvetítését, a társadalmi szereplők felelősségérzetének erősítését, az üzleti érdekek és a fenntarthatóság szempontjainak harmonizálását. Az üzleti élet szereplőinek felelőssége és cselekvési lehetőségei egyértelműen meghatározóak a fenntartható fejlődés szempontjából. A vállalatok közötti folyamatos versenyben pozícionálási előnyt jelenthet, ha sikerül a megfelelő célcsoport felé olyan zöld üzeneteket közvetíteni, amik valós, hiteles háttérre épülnek. Ezáltal pedig elkerülhető az úgynevezett zöldre festés effektus, amelynek lényege, hogy sokkal nagyobbat és többet állítanak annál, mint ami mögötte van.
Az esemény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a felelős gondolkodásmód elterjedjen a magánemberek mellett az üzleti szektor körében is. Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő című műsorának vendége Demcsák Mária, a Piac és Profit alapító-főszerkesztője szerint nagyon sok múlik az üzleti szektoron és a vállalatvezetőkön. Fontos, hogy mit termelnek, és mi mit fogyasztunk, hogyan használják fel az energiát, valamint ezeket a forrásokat a fejlesztéseikben milyen módon érvényesítik. A program záróeseményeként november 21-én adják át az Ózon Zöld Díjat, amelyre idén is a környezettudatos fejlesztéseket megvalósító kis-, közép- és nagyvállalatok pályázhattak.
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/fenntarthatosagi-csucs-THf5BnFeAvIsU6dN


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.