Termálvíz-hasznosítás Magyarországon (OzoneNetwork)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2013. február 21. - Magyarország rendkívül gazdag természetes gyógytényezőkben, ilyen a gyógyvíz, az ásványvíz, a gyógybarlang, gyógyiszap, a gyógygáz és a gyógyhely is. A tényezők bizonyítottan kedvező élettani hatással rendelkeznek és gyógyászati célra felhasználhatók. Az országban található gyógyvizek száma alapján az Észak-alföldi régiónak vannak a legjobb adottságai, míg a minősített ásványvizek számának alakulása szerint a Dél-alföldi és a Közép-magyarországi terület emelkedik ki.
2015. június 30-ától kötelező a termálvíz visszajuttatása a talajba. A rendelet az energiahasznosítás céljából termelt vizet érinti. A termálvíz megújuló energiaforrásként a környezetbarát energiatermelés jövőjének záloga lehet. Magyarország geotermikus nagyhatalom, a magyar termálvízkincs az ország vízrajzának különleges adottsága. A szentesi kórház fűtésre 95 százalékban termálenergiát hasznosít, mivel a termálvizes fűtés költsége negyede a földgázos fűtésének. A termálvizet továbbá a mezőgazdasági szektorban is hasznosítják, valamint a fólia- és üvegházakban öntözésre is alkalmazzák.

Image

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő című műsorában Nagygál János, a Magyer Geotermális Egyesület alelnöke elmondta a szervezet célja a hazai geotermikus energia többcélú hasznosításával foglalkozó egyesületi tagok szakmai képviselete, a geotermikus energia kitermelésével és hasznosításával kapcsolatos tudományos kutatás, fejlesztés és alkalmazás segítése, előremozdítása.
http://videa.hu/videok/nagyvilag/2013.02.21.-termalviz-hasznositas-UO2cXJx9ni9h7XxX











© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.