Az ÉSZAKERDŐ-nél forgatott a Magyar Televízió stábja (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2013. augusztus 12. - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében forgatott a Magyar Televízió stábja, a több napos „túrán” az ÉSZAKERDŐ ZRT. munkatársai kalauzolták végig a forgatócsoportot. A közszolgálati csatornán tavaly indult sorozat „A mi erdőnk” címmel. A 44 részes műsor arra vállalkozott, hogy feltérképezi az ország turisztikai célpontjait, érdekes szegleteit – mindezt az állami tulajdonú erdőket kezelő erdészeti társaságok támogatásával. Így lehetőség nyílik arra is, hogy az erdőgazdaságok bemutassák saját munkájukat, felhívják a figyelmet az általuk gondozott és fenntartott értékekre.
A stáb felvételeket készített Lillafüreden, utaztak a Pálházi Állami Erdei Vasúton, bejárták a sárospataki és a regéci várat, eljutottak a makkoshotykai erdész-emlékműhöz és a háromhutai duglászfenyvesbe. Emellett megnézték azt is, hogyan készül az igazi gönci hordó. Telkibánya környékén is kalandoztak: az ország leghidegebb vizű forrása, a Király-kút, a jégbarlang, és az erdész-bányász barátságnak emléket állító kopjafa egyaránt szerepelt a programban. Ellátogattak a Hejce melletti Borsó-hegyre, a hét évvel ezelőtti tragikus repülőgép-szerencsétlenség helyszínére is, ahol 42 szlovák katona vesztette életét.
A térségről készült 25 perces műsor várhatóan októberben kerül adásba a Magyar Televízióban. Borsod megye nem először szerepel a sorozatban. Tavasz és nyár a Bükkben – ez a címe annak a résznek, amit idén márciusban láthattak a nézők.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/03/23/12/A_mi_erd_nk__Tavasz_es_nyar_a.aspx



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.