Vannak kivételezettek, akiknek „jár” a vadászat lehetősége? (atv.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2014. január 11. - A kis magán vadásztársaságok vezetői szerint kizárt, hogy náluk ingyen vadásszon bárki is. Nekik szigorú keretek között kell gazdálkodni a területükön levő vadakkal, és még saját tagjaiknak is ki kell fizetniük az elejtett vadak árát. Azt mondják, arról viszont nem tudnak, hogy a nagy, állami, vagy honvédségi tulajdonban levő erdészeteknél, mi a helyzet. Ott nem tartják kizártnak, hogy vannak olyan kivételezettek, akiknek úgymond "jár" a vadászat lehetősége.
"Van egy standpénz, az 100 euro. Ezért a 100 euróért bárki részt vehet a vadászaton és utána minden meglőtt vaddisznó 200-220 euró”- nyilatkozták az ATV-nek a Nagykanizsai erdőgazdálkodási dolgozók vadásztársaságának területén. A Blikk szerint ugyanakkor az egyik nyugat-magyarországi erdőgazdaság területén tízmilliókat vadászgatnak el az állami vezetők. Egy, a laphoz eljuttatott névtelen levél szerint állami alkalmazottak, állami autókkal, állami cég által biztosított üzemanyagot használva, munkaidőben, állami pénzen vadásznak.  A levelet Orbán Viktoron kívül elküldték Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak is. Az általunk megkeresett vadásztársaság elnöke azt mondja, hogy a kisebb társaságoknál kizárt, hogy bárki térítésmentesen vadásszon.
Szerettünk volna más vadásztársaságoktól is információt szerezni, de mások nem akartak kameránk elé állni, mondván, hogy jobb a békesség és nem akarnak belefolyni a politikai csatározásokba.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.