Szemétlerakóhoz hasonlítanak a Debrecen környéki erdők (mtv hírado)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. május 25.
Egyes területeken szemétlerakóhoz hasonlítanak a Debrecen környéki erdők. Emiatt többen panaszt tettek a kirándulók is a Közterület Felügyeletnél A hatóság ezért a tulajdonos Nyírerdő Zrt.-t felszólította a hulladék összeszedésére és elszállítására. A társaság azonban tehetetlen. Havonta átlagosan fél millió forintot költenek a takarításra, de egy-két nap alatt az erdőkben ismét megjelennek a szemétkupacok.
Elhasznált gumiabroncsok, zsákok, pillepalackok, kimustrált tv-készülék. Szemét mindenfelé. Mindez egy Debrecen melletti erdő szívében. Sokan ide hordják ki a szemetet. Emiatt többen panaszt tettek a Debreceni Közterület Felügyeletnél.
A terület kezelője, a Nyírerdő tehetetlen. A társaság folyamatosan gyűjti és szállítja el a fák alá kipakolt, szétszórt hulladékot. Áprilisban egy 3 hetes akcióban 20 ember csak ezen dolgozott, több mint ezer zsák szemetet szedtek össze. Előtte és azóta is átlagosan 8 ember végzi állandóan ezt a munkát.
"Havonta kb. olyan fél millió forintot jelent a Debrecen környéki erdők szemétmentesítése. És gyakorlatilag semmi eredménye. A város tüdejének tartott Debreceni Nagyerdő és az erdős puszták gyakorlatilag teljesen azonosak a hulladéklerakókkal" - mondja a szakértő.
A szemetelők ugyanis gyorsabbak és hatékonyabbak az erdészet munkatársainál. A Panoráma út mellett például mindössze 1-2 hét alatt gyűlt össze ez a szemétdomb. Amíg tehát nem változik az emberek hozzáállása, addig az erdők megtisztítására fordított több m illió forint kidobott pénz.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.