Rejtélyes tűzesetek a debreceni erdészetben (RTL Klub Híradó)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. július 9.
A kár több millió forint
Az elmúlt hetekben több gyanús tűzeset történt, mind a Nyírerdő Zrt. területén. A legutóbbi Debrecen mellett, Nagycserén. Itt 150 köbméter értékes rönkfa égett porrá. A szakértők szerint valószínű, hogy valakik szándékosan gyújtogatnak.

Néhány nappal ezelőtt a nagycserei üszkös, elszenesedett tisztáson még több száz farönk sorakozott. Összesen 144 köbméter, méretre vágott akácfát tároltak itt az erdészek.
A tűzben a 175 centi magasan és 40 méteres hosszúságban álló akáctűzifa-készlet, és még 20 köbméter ipari akácfa égett porrá néhány óra alatt - mondta Vass Tamás, a Debreceni Erdészet erdészeti igazgatóhelyettese.
Az elmúlt hetekben hasonló tűzesetek voltak Baktalórántházán, Nyírlugoson és Hajdúhadház környékén. Az erdészek furcsállják, hogy egyszer sem az aljnövényzet, hanem a már kivágott, elszállításra váró rönkök kaptak lángra.
A négy tűzben több mint 300 köbméter fa égett el. A kár több millió forint. A tűzvizsgálók véleménye szerint lehetséges, hogy gondatlanság okozta a tüzet, de azt sem zárták ki, hogy szándékos gyújtogatás történt. Az elmúlt hetekben történt négy gyanús tűzeset miatt az erdészet feljelentést tett a rendőrségen.

Pocsai István


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.