Esti szarvasnesz a Dráva mentén (hirado.hu/MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. augusztus 30.
Esti szarvasbőgés hallgatásra várja szeptember 15-én, szombaton az érdeklődőket a Duna-Dráva Nemzeti Park. A nyárutó egyik legszebb programján nemcsak a vetélkedésre kész szarvasbikák hangjában gyönyörködhetnek a túra résztvevői, hanem az ártéri erdő és a holtág vízimadarainak látványában is.
A találkozó 16 órakor lesz a Mailáthpusztai horgásztó büféjénél. A túrán érintik a Szilháti- és a Kisinci-holtágat, valamint a mailáthpusztai gátőrházat. A Dráva töltésre este nyolc óra körül érkeznek meg, ahol meghallgatják a szarvasbikák hangját. A táv mintegy 13 kilométer hosszú. A túra 21-22 óra körül ér véget.
A Park munkatársai arra kérik a résztvevőket, hogy az alkalomnak megfelelő meleg öltözetet viseljenek, és vigyenek magukkal elemlámpát, esetleg erős fényű keresőlámpát, távcsövet. Készüljenek fel továbbá az allergén növények fokozott jelenlétére. A túra részvételi díja 300 forint, érdeklődni, információt kérni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 72/518-221 telefonszámon lehet.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.