Háromszáz medvét szabadítottak ki Vietnamban farmokról (hirado.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. szeptember 27.
Mintegy háromszáz medvét szabadítottak ki Vietnamban speciális farmokról A vietnami környezetvédelmi rendőrség hat farmon összesen 300 olyan medvére bukkant, amelyeknek az epéjét és húsát turistaínyencségnek szánták - jelentette az Ifjúság című vietnami újság.

A nyomozás első információi alapján, Quang Ninh tartomány több étteremtulajdonosa is fogságban tartott medvéket vásárolt Ha Tay, Hanoi és Hai Phong környékén, hogy aztán farmokon tartsák őket további rabságban, míg fazékba nem kerülnek.
A vietnámi mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztériumának erdészeti részlege szerint 2006 közepéig több mint 4000 medve élt fogságban farmokon vagy éppen magánszemélyeknél, az ország 64 körzetéből 57-ben találtak hányatott sorsú medvéket. Akkor a fogságban élő állatok mindegyikébe microchipet ültettek, hogy nyomon tudják követni sorsukat, valamint, hogy megakadályozzák a még vadon élő állatok befogását. A chip nélküli állatok leölése vagy eladása ugyanis törvényellenes az ázsiai országban.
A medvebiznisz a 2000 és 2002 közötti években virágzott Vietnamban, akkoriban egy köbcentiméter medveepéért - ami állítólag többféle betegség gyógyítására is alkalmas - 250 ezer vietnámi dongot, vagyis 15,6 dollárt fizettek. Azóta jelentősen estek az árak.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.