2010. július 12. - Rengetegen orvvadásznak az antilop húsára és szarvaira Oroszországban. Az Oroszországban honos saiga antilop populációja a környezetvédők törekvései ellenére is kihalóban van.
A saiga antilopok faja a világ egyik legősibb emlősei közé tartozik, számuk egykor elérte az egymillió egyedet is Dél-Oroszországban és Közép-Ázsiában. De drága szarvaik orvvadászata miatt - ami körülbelül száz dollárt ér kilogrammonként – a kihalás szintjére kerültek. Így mára hozzávetőlegesen mindössze tízezer példány maradt.
Sok állat pusztult el a kegyetlen télben is, egy részük az extrém hideg miatt vándorlásra is kényszerült. De a fő ok, hogy a kihalás fenyegeti az, hogy rengetegen orvvadásznak az antilop húsára és szarvaira.

Ugyan Oroszország az antilopokat erősen védi az erdészeti felügyeletnek köszönhetően, azonban nem rendelkeznek nemzetközi támogatási programmal, amely segítené a vadászat ellenőrzését. Az emlősökre mindösszesen tíz parkőrök vigyáz, ők próbálják bejárni a hatalmas területeket. A parkőrök azt mondják, hogy körülbelül negyven orvvadászt sikerült eddig megfogniuk.

No events