2011. január 03. - Több tucat önkéntes próbálja megmenteni a tigriseket Északkelet-Kínában az orvvadászok csapdáitól Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni Északkelet-Kína szibériai tigriseit az orvvadászok csapdáitól - derül ki egy helyi hírportál jelentéséből.
Az erdők csapdamentesítésére mintegy hatvan önkéntes vállalkozott, őket a Hejlungcsiang tartományi erdészeti hivatal mellett egy, a vadvilág élőhelyeinek védelmére alakult New York-i székhelyű nonprofit szervezet (WCS ) is támogatja - derül ki a harbinnews.com híréből.
A csapat január hetedikétől egy héten át járja majd a tartományi erdőket, ahol a tigrisek előfordulnak, és ahol nagy valószínűséggel az orvvadászok tigriscsapdákat helyeztek el. A csoport vezetője Vang Lin elmondta, hogy az önkénteseket háromszáz, az ország különböző részeiből jelentkező közül választották ki, életkoruk 19-től 65 évig terjed.
Van köztük köztisztviselő, egyetemi hallgató, tanár, újságíró, orvos és vállalatvezető is - számolt be Vang. A legidősebb férfi, az erdészet volt dolgozója, elmondása szerint, ő 30 éve kötelezte el magát a vadvédelemmel, és fáradságos, de hasznos tevékenységnek nevezte a munkát, amelynek része a mostani akció is.
A Kínában élő szibériai tigrisek védett, veszélyeztetett vadak, az egykor Nyugat-Közép-Ázsiában és Oroszországban élt nagy macskák fennmaradt utódai. Az országban mintegy húszan élnek még nagyjából egyenlő arányban a két szomszédos északkelet kínai tartomány, Csilin és Hejungcsiang erdeiben.

No events