Image
Fotó: Antli István

2011. augusztus 30. - Az OEE Tamási Helyi Csoportjának Erdészklubja 2011. augusztus 24-én délután tartotta soros összejövetelét a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. központjában. Az összegyűlt lelkes csapatot - a szakmai elhivatottságon túl - szorosan összetartja a hosszúcsőrű szerelmetes madarunkhoz, az „erdő királynőjéhez”, azaz az erdei szalonkához fűződő viszonyuk.
A jelenlévők számára kiemelt jelentőségű téma szakavatott előadója Fluck Dénes volt, aki élvezetes és rendkívül informatív előadásában beszámolt az erdei szalonka európai léptékű monitoring vizsgálatairól, annak jelenlegi állásáról, gyakorlati praktikáiról és nem utolsó sorban annak lehetséges hatásáról a hazai szalonkavadászatra. Az előadás során megismertük a spanyol rádióadóval felszerelt szalonkák vonulási eredményeit, az időjárás hatását a szalonka-vonulásra és a svájci költés megfigyelési módszereket. Betekintést kaptunk a Vadászati Kulturális Egyesület Szalonka Klub és egy nemzetközi szervezet a FANBPO működésébe, mindennapjaiba és problémáiba egyaránt.
Az előadás végén abban a közös tudatban váltak el az előadáson résztvevők - miután bőven ellátták kérdésekkel az előadót -, hogy a szalonka monitoring töretlen folytatása minden vadász közös érdeke, éppen ezért azt tovább kell végezni, sőt ahol lehetséges még szélesíteni is a tevékenységet, ezzel is jelezve a brüsszeli bürokraták felé töretlen hitüket a magyar vadászat tradícióinak megtartása iránt. Gálos Csaba

No events