2011. október 3. - Az állatok keddi világnapja alkalmából állatrendőrség megalakításáért küzdenek magyar állatvédők az erre a célra létrehozott Facebook-oldalon zajló toborzással, az eddig 3500 tagot számláló csoport százezer főre való duzzasztásával szeretnék elérni a szervezet megalakítását – adta hírül az MTI. Az egyesület civil aktivitást sürget és szeretne lépéseket tenni a felelős állattartásért, ennek lehetőségét egy  állatrendőrség megalakításában látják.
    Magyarország tízmilliós lakosságának körében nagyon sok az ember által tartott, az emberek felelőssége alá tartozó gazdasági és hobbi állat. Gyakori azonban a felelőtlen állattartás, a bűncselekményekig fajuló állatkínzás - fogalmaz az akciót kezdeményező Orpheus Állatvédő Egyesület közleménye.
    Az emberek kezei alatt sok esetben értelmetlenül pusztulnak el állatok, így az elkövetkező évek felelős állattartói- és környezettudatos polgári átalakuláshoz komoly felzárkóztatásra, ismeretszerzésre és állatvédelmi folyamatokra van szükség. "Meg kell akadályozni, hogy évente egymillió kutya és macska kerüljön utcára, meg kell akadályozni a gazdasági állatok durva kizsákmányolását" - hangsúlyozták az állatvédők.
    A csoport céljaival szimpatizálókat arra kérik, hogy csatlakozzanak a www.facebook.com/AnimalPolice közösségi csoporthoz, ezzel segítve a szervezet megalakulását.
    Október 4-e az állatok világnapja, ennek kapcsán az egyesület különleges civil aktivitásra számít és kéri az állatbarátokat, hogy tegyenek a felelős állattartásért.
    A menhelyek állandó telítettsége miatt az ott dolgozók csak a szükséges ellátásokban tudják részesíteni a kidobott, gazdátlan állatokat. Az állatvédők arra bíztatják az embereket, hogy aki négylábú társra vágyik menhelyről válasszon, mert ezzel két életet is megment: azét az állatét, amelyet hazavisz és azét is, amely átmenetileg bekerülhet a megürült helyre és így esélye nyílik rá, hogy szerető otthonba kerülhessen.

No events