2020. november 13. - A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. november 12-én, a hagyományos dámtrófeaszemléje helyett, szűk körű szakmai mustrát szervezett munkatársai számára, ahol az idei idény legjobb dámbikái lettek kiállítva.

A szemléből így lényegében „szakmai továbbképzés” lett. A kelebiai területen az érmesátlag 4,72 kilogramm lett (9 öt kiló feletti bikával), míg a lapátok átlaga 4,58 kilogramm. A legnagyobb bika trófeatömege éppen csak, de 7 dekagrammal meghaladta a 6 kilót. A szemügyre vett agancsok között 21 kapott aranyérmet, 4 ezüstöt, 3 pedig bronzot.
Sulyok Ferenc vezérigazgató a Nimród Vadászújságnak elmondta: a járványügyi előírásoknak eleget téve rendezték meg a KEFAG Zrt. szakemberei számára ezt a rendhagyó mustrát. Az idei főidény különleges volt az erdőgazdaság életében, mert az elmúlt évek legjobb dámbikáit tudták prezentálni annak ellenére, hogy a járványhelyzet, a kedvezőtlen időjárási viszonyok és a gyenge barcogás nehezítette a munkájukat. Az eredmény mögött számos tényezőt lehet megemlíteni, köztük a csapadékos nyarat vagy például azt, hogy a cégnél már évek óta sok energiát fordítanak a vad számára szükséges itatók kialakítására és arra, hogy ezeket a vad meg is találja. Sulyok Ferenc hangsúlyozta: nem véletlen, hogy az itt élő, kiváló genetikai adottságú dámállomány bekerült a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba. Kókai Márton