b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_magunkatajaln2015.jpg

Miskolc, 2015. március 13. - Magunkat ajánljuk – ezzel a címmel hirdettek pályázatot az Északerdő Zrt. erdészeti erdei iskolái.

A felhívás elsősorban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei általános- és középiskoláknak szólt. A cél az volt, hogy bemutassák tevékenységüket azokban az oktatási intézményekben, ahol nem ismerik az erdészeti erdei iskolákat. Elsősorban azoknak a pedagógusok a figyelmét szerették volna felkelteni, akiknek fontos a környezettudatos nevelés. A gyermekek számára erdő- és környezetismereti játékokkal, valamint válogatott bemutatókkal készültek.
A pályázat nem várt sikert hozott. Az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola, az arnóti Weöres Sándor Általános Iskola és a Bánhorvátiban működő Kazinczy Gábor Általános Iskola az elsők között jelentkezett.
- A következő állomások között volt a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, ahol a pedagógusoknak rendezett szakmai napon lehetőségünk nyílt a bemutatkozásra. Ezután vettünk részt az encsi, majd a gönci tankerületi értekezleten. Nagy öröm számunkra, hogy összességében több mint 300 pedagógusnak és intézményvezetőnek mutathattuk be az erdészeti erdei iskolák nyújtotta lehetőségeket. Őszintén reméljük, hogy az „erdei iskolai ízelítő” után sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy „testközelből” ismerjék meg a természetet – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora.

No events