b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_nagyiprogr2_201402.jpg

2014. február 14. - Nagy sikerrel zajlik a „Nagyszüleink konyhája” program az Északerdő Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájában.

A foglalkozásokon óvodások és általános iskolások mellett még nyugdíjasok is részt vettek. Vendégeink kipróbálhatták a kenyérlángos sütést sparhelton, a kisebbekkel sült krumplit és pattogatott kukoricát készítettünk. Amíg a régi konyhai eszközöket kézbe vették, és megbeszéltük melyik mire használható, mindenkinek jól esett a forró, erdei gyümölcsökből készült tea is. Nagy tetszést aratott a kukoricamorzsoló verseny, ahol egyebek mellett az is kiderült, hogy mi mindenre jó például egy kötény. A miskolci Martin-kertvárosi Arany János Általános Ökoiskola és Alapfokú Művészeti Iskola teljes létszámmal látogatott el az erdei iskolánkba. A „szabadtéri konyhai” programokon kívül az épületben is rendeztünk foglakozásokat. Az alsó tagozatosoknak „Famanó” mesélt az erdő állatairól, a felsősök pedig erdei állatokat mintázó jelmez készítésében fejleszthették kreativitásukat.

b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_nagyiprog201402.jpg

A „Nagyszüleink konyhája” a felnőttek számára jóleső nosztalgikus program, a fiatalok pedig legalább néhány órára ízelítőt kapnak, hogy milyenek lehettek régen a téli esték – foglalta össze a tudnivalókat Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora.

No events