b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_foldcsusz1_2021.jpg
2021. május 18. - Az intenzív esőzés miatt a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút Halastó megállója közelében lévő töltés teljesen felázott és az átnedvesedett földtömeg rácsúszott a kisvasúti pályára.

Hála Istennek, most sokkal kisebb a baj, mint 2018-ban, amikor a Halastó és Fatelep megálló közötti szakaszon körülbelül 5 m-es szakadékot mosott ki a víz. Akkor a tátongó lyuk szélén a talpfák végei és a földkábelek is a levegőben csüngtek.
A helyreállítási munkálatok már ma elindultak. A kisvasút kollégái jelenleg a vízelvezetést végzik, holnap pedig a földmunka kezdődik meg. A kármentesítés miatt 2021.05.19-én, szerdán biztos nem közlekednek a kisvonatok Szilvásváradon, de ha terveink szerint tudunk haladni és nem kapunk újabb csapadékot, akkor már csütörtökön újra indulhat a közlekedés.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az erdőállományban nem tapasztaltunk számottevő kárt, így az erdőgazdálkodási tevékenységünk zökkenőmentesen folytatódhat.
Az aktuális károk helyreállításáról és a menetrendszerinti közlekedés újraindításáról a facebook oldalunkon adunk hírt, kövessék figyelemmel.
Vigh Ilona közjóléti és kommunikációs vezető

No events