b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_marti_chatbot_k.png
2021. június 18. - Gyöngyi és Szilvi gőzmozdonyok után egy új „kolléganő” is erősíti a kisvasút csapatát, az Egererdő Zrt.-nél.

Márti nem jármű, de nem is egy hús-vér ember, hanem egy chatelő robot, aki a virtuális utastájékoztatásban segíti munkánkat, nem máshol, mint a Mátravasúton.
A vasút nevével összecsengő női névre, Mártira rákeresve a facebook közösségi oldalon, vagy a Messenger alkalmazásban, egy kedves női arc jelenik meg. A gyakori kérdések megválaszolása mellett, jól ismeri a Mátravasút múltját, pályaszakaszait, járműveit, de természetesen az aktuális díjszabásban és menetrendben is naprakész.
A chatbot ötlete a Mátravasutat kedvelő baráti kör tagjainak fejéből pattant ki. A fiatalok más nagy cégek példáját követve, 2020 októbere óta fejlesztik, tanítják a virtuális profilt, hogy minél hasznosabb és a nap 24 órájában elérhető segítsége legyen a kedves utasoknak.
Kérjük a kisvasút barátokat, hogy tetszikeljék, majd teszteljék velünk Mártit! Ha jól beválik a fejlesztés, a Szilvásváradi és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton is hasonló virtuális asszisztensek fognak munkába állni.
Márti Mátravasút | Facebook
Vigh Ilona

No events