2020.február 22. - Az Egyesült Államok erdei évente az ország szén-dioxid-kibocsátásának 5–10 százalékát kötik meg.

Az Erdészeti Szolgálat kutatói, akik az USDA Főigazgató-hivatalában dolgoznak, úgy becsülik, hogy az Egyesült Államok (magán és állami) erdeinek megkötése meghaladja a 100 milliárd dollárt a következő 35 évben, ezáltal a szén-dioxid megkötése az erdők által nyújtott legértékesebb ökoszisztéma-szolgáltatás. A szén-dioxid elkülönítésének legköltséghatékonyabb módja az, ha beruházunk az Egyesült Államok nyugati részének krónikusan alultámogatott állami területeinek újratelepítésébe, és erdősítési ösztönzőket kínálunk az Egyesült Államok keleti vidékének földtulajdonosai számára.
Az amerikai erdőkben a szén-dioxid megkötésének fokozására szolgáló szakpolitikai alternatívák kiválasztása a különféle megkötési stratégiák előnyeitől függ, és az USDA Forest Service tudósai által kidolgozott kutatás módszereket kínál ezeknek az előnyöknek az értékelésére. A tudósok az erdészeti szolgálat erdészeti leltárának és elemzésének (FIA) adatait használják a szén-dioxid megkötés elemzésére azonos időben a 48 államban egy alapforgatókönyvben és három politikai forgatókönyvben a 2015–2050-es időszakra.
Alternatívák a következők: 1) földhasználati politika csökkentse a fejlesztések miatti erdőirtást; 2) erdősítésre irányuló politika az Egyesült Államok keleti vidéki földtulajdonosai felé, valamint az Egyesült Államok nyugati részén alultámogatott szövetségi erdőterületeket célzó újratelepítési politika; és 3) az erdőtüzek területét csökkentő politika. Ezután a tudósok a szén-dioxid társadalmi költségeinek becslése alapján értékelték a szén megkötésének jelenlegi értékét. Végül kiszámították az egyes politikákhoz kapcsolódó szén-dioxid-haszon jelenlegi értékének nyereségét. Az eredmények azt sugallják, hogy az alapforgatókönyv szerint az Egyesült Államok erdeiben a megkötés jelenlegi értéke 2050-ig 125,5–806,7 milliárd dollár, a leszámítolási kamatlábtól függően. Az erdőtelepítés és az újraerdősítés révén a megkötést fokozó politikában bekövetkező változások biztosítják a szén-dioxid-haszon legnagyobb mértékű marginális növekedését (21,4–147,1 milliárd dollár). Az erdőtelepítési támogatás és a regenerációs költségek durva becslései szerint ennek a politikának a végrehajtásához szükséges, hogy az összes politikai költség a megkötés előnyeinek töredéke lenne. A jövőbeli elemzések felbecsülhetik a kiegészítő politikai költségeket, valamint az érintett ökoszisztéma-szolgáltatások, például a vízminőség, a vadon élő állatok élőhelye és a biológiai sokféleség költségeit és előnyeit.

No events