2015. április 26. - A Föld napja alkalmából ültette el a nagykanizsai Csónakázó-tónál található időspirál 19. csemetéjét, az idei Év fáját a Zalaerdő Zrt. képviseletében Rosta Gyula vezérigazgató és Dénes Sándor polgármester.

A Társaság összekötötte a Föld Napját az Országos Erdészeti Egyesület által 1996-ban meghirdetett Év fája mozgalommal. Ezért lett az időspirál 19. faja a kocsányos tölgy, mely a magyarság régtől fogva ismert, tisztelt, megbecsült fafaja. Matuzsálemi élettartama, jelentős magassága és törzsátmérője, terebélyes koronája, vastag koronaágai miatt a kocsányos tölgy a mitológia égi isteneinek szent fája volt, tekintélyes példányai alatt gyakran tartottak rituális szertartásokat. Nem véletlen, hogy Carl von Linné, svéd természettudós, orvos és botanikus a ’Quercus robur’ tudományos nevet adta neki, hiszen a latin kifejezés az erősségre, keménységre, szilárdságra utal.
A faültetés előtt a nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola székhelyintézményének második osztályos diákjai adtak tavaszköszöntő műsort. Dénes Sándor ünnepi beszédében kiemelte, külön örömmel tölti el, hogy a gyerekek is jelen vannak, hiszen ők azok, akiknek példaadással tartozunk a természetvédelmet illetően, és szintén ők azok, akik ezeket a csemetéket majd a jövőben gondozni fogják. Beszélt továbbá arról is, hogy a következő nemzedékek is szeretnének felhőtlenül, tiszta környezetben élni bolygónkon.

No events