2015. április 27. - Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskolában  hagyományosan minden évben megrendezik az Andrássy napokat.

Idén április 16-án már nem első ízben az EGERERDŐ Erdészeti ZRt is színesítette az iskolai programokat.
A 9. és 10. évfolyamból több mint 40 tanuló hallgatott meg egy interaktív előadást „Mit csinál az erdész?” címmel , melyet Antal József az EGERERDŐ ZRt Szilvásváradi Erdészetének erdőgondnoka tartott. A tanulók saját, erdészről  és munkájáról alkotott képét egy vetített előadás pontosította, helyesbítette, mely során - többek között - szó esett csemetetermesztésről, erdőművelésről, fahasználatról, vadgazdálkodásról, erdővédelemről és a fáról mint környezetbarát alapanyagról és megújuló energiaforrásról. Néhány érdekes erdőgazdálkodásban használt tárgyat is kézbe véve a  diákok, megtudták mire és hogyan használják a kacort, korongozót, „krisztent”, ékásót és makkrakó sarut. Vadgazdálkodás témakörről beszélgetve megismerhették a gím szarvas agancsát, a vadkan agyart, az agyaggalambot és a szalonka sípot is.
A közel egy órás előadás után a mozgásé volt a főszerep, amikor is a szomszédos  Érsek-kertben az íjászatot próbálhatták ki a középiskolások. Szűcs Iván a Szilvásváradi Erdészet vadászati ágazatvezetője és Tölgyesi Gergő erdész technikus  segítségével reflex íjakat lehetett kipróbálni, majd a programot vadászíjász bemutató zárta.

No events