2015. április 08. - Veszprém - A természeti értékek védelme, a falopás, az orvvadászat megelőzése és ezek felderítése érdekében kötöttek megállapodást az erdőgazdaságok, a hatóságok, a rendőrség, valamint a nemzeti park.

Széles bázison nyugszik a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Verga Zrt., a Bakonyerdő Zrt., a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága, a Veszprém Megyei Vadászkamara együttműködése. A megállapodást a Verga Zrt. székházában, a sajtó képviselői jelenlétében írták alá.
Takács Szabolcs kormánymegbízott szerint a megállapodás nem csak egy papír, a vállalt feladatok végrehajtását mindegyik fél komolyan gondolja. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, megyei főkapitány hangsúlyozta, az összefogás a megye biztonságát szolgálja. Pap Gyula vadászkamarai elnök jelezte, a megállapodás kézzel fogható tevékenységeket rögzít.
A megállapodás célja a közös szolgálatellátások támogatása; egy olyan információs rendszer kialakítása, mely az erdőgazdaságok, a Veszprém Megyei Kormányhivatal támogatásával képes hatékonyan fellépni az élővilág károsításával szemben. Tremmer Tamás

No events