2015. április 09. - Nekimentek a vadászok az MSZP-snek, aki megtalálta Semjén Zsoltot.

A vadászat nem esztelen öldöklés - írják a vadászok
Mély megdöbbenéssel értesültem Semjén Zsolt nyilatkozatáról, mely szerint a Mennyország az állatok számára nincs nyitva. Ez alapján úgy tűnik, a KDNP elnöke nem csak azt akarja megmondani, hogy az emberek mit csináljanak vasárnap, hanem azt is, hogy ki juthat a Mennyországba és ki nem. Keresztényként és állatvédőként dermesztőnek tartom, hogy Semjén Zsolt állatok szórakozásból történő elpusztítását szenvedélynek minősíti.
A KDNP elnöke passzióból öldököl és még büszke is erre. Semjén Zsolt láthatóan nem tiszteli az egyetemes életet, számára az állatok fájdalma, szenvedése nem is létezik. Ha így van, vélhetően a naposcsibék élve történő ledarálásával sincs semmi gondja. Semjén Zsolt egyelőre még csak az állatok életét tartja érték- és lélek nélkülinek. Vajon mikor jön el az idő, amikor már máshol húzza meg ugyanezt a határt?
Ezt a közlemény Kiss László MSZP-s országgyűlési képviselő tette közzé a KDNP elnökének, Semjén Zsoltnak az interjújára reagálva. A vadászok Kiss Lászlónak címeztek egy közleményt, dilettáns, tájékozatlan, elvtelen embernek nevezve a szocialista képviselőt.
A két országos vadászati civil szervezet, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet tagsága nevében a leghatározottabban visszautasítjuk Kiss László országgyűlési képviselő Úrnak a nyilatkozatát.
Képviselő Úr nyilatkozata a hozzáértés teljes hiányán alapuló elvtelen támadás, a politikus megdöbbentő tájékozatlanságát árulja el, amely egyben sérti a közel 63 000 vadász méltóságát, becsületét és elkötelezettségét. Írásában a vaddal mint nemzeti kinccsel történő tervszerű és szakszerű - a mai civilizációs körülmények között szükségszerű - gazdálkodást is vitatja.
A vadászat nem "passzióból öldöklés", hanem a mező- és erdőgazdálkodási, valamint természetvédelmi tevékenység érdekével összhangban álló, a vad védelmét szem előtt tartó szükségszerű állományszabályozás, amelyet nem lehet politikai csatározásnak alárendelni.

No events