b_150_150_16777215_00_images_stories_kulfold_selinde_roosenburg.jpg
2021. április 9. – Az ohioi tűzoltó gépjármű balesetben halt meg egy tervezett égetési művelet közben 2021. márciusában

Selinde Roosenburg, az Ohio Erdészeti Természeti Erőforrások Osztályának munkatársa egy tervezett égetési beavatkozáson dolgozott a Richland Furnace-i Állami Erdőben, amikor bekövetkezett a baleset, és 2021. március 23-án meghalt.
Az Ohio Állami Egyetem hallgatója volt, és felvételt nyert az Idaho Állami Egyetem Tűztudományi programjába. Arról álmodozott, hogy az erdőtüzekkel és erdőgazdálkodással foglalkozik, és alig várta, hogy folytassa szenvedélyét, és visszahozza tudását Ohio délkeleti részére. Mialatt az Erdészeti Osztálynál dolgozott, Selinde vágya az volt, hogy megismerje a tervezett tűz szerepét az erdővédelemben. Bill Gabbert
Selinde nekrológja
Selinde Downey Roosenburg, 20 éves, egy haszongépjármű borulásakor utasként szerzett sérülések következtében elhunyt. Egy tervezett égetésen dolgozott a Richland Furnace-i Állami Erdőben. Vigasztalódhatunk, hogy tudjuk, azzal halt meg, amit szeretett; és hogy a balesetet megelőző pillanatokban biztosan sugárzó, ám fáradt mosoly volt az arcán. Utolsó ajándéka ennek a világnak az volt, hogy szerveinek adományozásával életet adhat másnak. Sziporkázó, élénk lányunk, nővérünk, unokatestvérünk és partnerünk szerette volna, ha ez a tragédia életet és örömet okoz másoknak.
Lindy az ohiói Lancasterben született 2000. április 10-én, de mezítlábas felfedezőként nőtt fel az erdőben Amesville mellett. Születésétől fogva lelkes gyermek volt, aki saját felfedezéseivel szembesült a világgal. A West Általános, és az athéni középiskolába járt, és tagja volt az athéni Marching Green and Gold úszócsapatnak.
Selinde az Ohio Állami Egyetemen (OSU) töltött két év után került az erdészethez, amikor úgy döntött, hogy inkább megtapasztalja az életet, mintsem csak az osztályteremből figyelje. Egyik ősszel Selinde részt vett egy, a terepi munkatársnők részére szervezett erdőtűzoltó tanfolyamon Washington államban. A Zaleski Állami Erdőben végzett munka megerősítette a döntését, hogy erdőtűzoltó és erdész lesz. Az ország legjobb tűztudományi programjába ösztöndíjjal felvették, hogy befejezze tanulmányait az Idahói Egyetemen.
Lindy alig várta, hogy mindent megtanuljon a tűzről, és visszahozza tudását az Ohio-keleti erdőbe. Lindy anélkül volt gyönyörű, hogy tudta volna, erős akaratú, mégis sérülékeny, tele volt energiával és lelkesedéssel, ugyanakkor csendes és önfeledt is. Hevesen hűséges és szerető fiatal nő volt, olyan gyors és száraz humorral, hogy a gyanútlan csak akkor kapta el a szójátékot, ha megpillantotta a szemében a csillogást. Inspiráló felszabadultsággal élte életét, a fehér csizmájában járt az OSU campusán a szokásos öltözet viselésével szemben. Elutasította a nagyravágyást, és nem tűrte a drámát. Számára a napok az élet teljes megtapasztalása, más emberek megnevettetése és közösségének hősévé válása voltak. Lindy mindenféle formában és méretben szerette az állatokat, nyulakkal, kacsákkal, elhullott kékmadarakkal és csúszó-mászó kígyókkal töltötte meg életünket, miközben minden alkalomra elrontotta a családi kutyákat. Gitározott, hegedült és trombitált; de többnyire énekelt, bejelentette érkezését, még mielőtt odaért, és örömteli hangjával kecsegtetett a csendes pillanatokért.
Selinde-t szülei Willem Roosenburg és Kate Kelley, testvére Dirk Roosenburg, nagymama, Carol Kelley (Bryn Mawr PA), nagynénik (Alex Woodard, London, Anglia; Eleanne Roosenburg, Acton MA), nagybátyjaik (Brendan Kelley, Seattle, WA; Ian Kelley , San Diego, Kalifornia), unokatestvérek (Esme és Phoebe Wessel, Asheville NC; Jordan Kelley, Ocean City NJ), párja, Kees Van Dijk (Lancaster OH) és sok-sok kedves barát gyászolja.

 

No events