2021. április 9. - Sajtóközlemény a Wood4Bauhaus brüsszeli virtuális konferenciáról 2021. április 8-án, csütörtökön

- Több mint ezren követték az online eseményt
Hans-Joachim Schellnhuber, a németországi Potsdami Klímahatáskutató Intézet professzora ma erőteljes éghajlatváltozási üzenetet adott át, támogatva több fa felhasználását az épített környezetben. Schellnhuber professzor a "Erdősítsd újra a bolygót, használj több fát a városokban" témájával kapcsolatban kijelentette: "Alternatív szén-dioxid-nyelőt kell létrehoznunk, és a faépítés a tökéletes válasz".
"A faanyagot építőanyaggá alakíthatjuk az épített környezetben, újrahasznosíthatjuk a faanyag többségét [...] kaszkád-hasznosítással rendelkezünk, és azonnal újratelepíthetjük az elvitt fákat, sőt megnövelhetjük az erdő területét, akkor megvan, amit úgy nevezek: az "Erdészeti-építőipari szivattyú".
Ruth Reichstein asszony az Európai Bizottság részéről világossá tette, hogy: "Az Európai Bizottság elnöke a faépítés nagy rajongója lett, és örömmel látja, hogy az Új Európai Bauhaus beszélgetés minden nap növekszik. Ez a remény, a gyógyulás projektje. Ezen belül a felújítás ugyanolyan értékes és szép lehet, mint az új építés. Ezt szem előtt tartva alakítsuk át városainkat városi erdőkké. "
Reichstein az Európai Bizottság igen fontos tisztviselője, aki felelős az Új Európai Bauhaus fejlesztéséért, beleértve a von der Leyen elnök kabinetje és az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja közötti kapcsolattartást.