Budapest, 2021. április 30. - Erdősítenek a II. kerületben, a Szép-völgyben, a főváros és a kerületi önkormányzat célja, hogy a Szépvölgyi út végén található, korábban parkolásra használt 16 hektáros területet visszaadja a természetnek és a kirándulóknak.
   

 Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán közölte, a főváros hétéves városfejlesztési stratégiájának legfontosabb célja a zöldterületek védelme és azok bővítése a városon belül. Pénteken a II. kerület polgármesterével, Őrsi Gergellyel (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) és a Főkert Nonprofit Zrt. munkatársaival fákat ültettek a Szépvölgyi út végénél, ahol eddig egy lepusztult murvás parkoló volt - írta.
    A főpolgármester bejegyzése szerint a faültetés "jelképes első eleme" volt az Európai Unió (EU) támogatásával indult URBforDAN programnak, amelynek keretében a főváros és a II. kerületi önkormányzat megkezdi egy eddig elhanyagolt 16 hektáros terület rendbetételét.
    Indul az erdőtelepítés, valamint tanösvényt, madármegfigyelő búvóhelyet és játékokat is telepítenek. A projekt keretében úgy fogjuk javítani a kirándulási és sportolási lehetőségeket, hogy közben természetvédelmi szempontból is gazdagodjon az erdő - fogalmazott Karácsony Gergely.
    A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint az EU Interreg programjának támogatásával 2018 júniusában indult és 2021 őszéig tart az URBforDAN projekt, amelynek célja a Duna Régió 7 nagyvárosában a városi és városkörnyéki erdők fenntartható kezelése.
    Mint írták, Budapesten a kiválasztott mintaterület a Szépvölgyi út mentén, a Fenyőgyöngye fölött található, ahol az út jobb és bal oldalán három-három dupla parkoló van.

 

No events