b_150_150_16777215_00_images_stories_SEFAG_hotelkardosfa_k.jpg
2021. május 3. – Óvatosságra kérik a látogatókat

Hétvégétől újra látogathatók a SEFAG Zrt. turisztikai létesítményei, a szálláshelyek és látogató központok is, a hatályos vírus-szabályok betartása és betartatása mellett.
Visszaköltözik az élet a SEFAG Zrt. turisztikai létesítményeibe a somogyi erdőben. Újra várja látogatóit például a Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagpark, a kaposvári székhelyű Erdők Háza Látogatóközpont, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, valamint nyitnak szálláshelyeink - a vadászházak, a Gyertyánosi Turistaház, illetve a Hotel Kardosfa*** is.
A nyitás ellenére óvatosságra kérjük vendégeinket is. Javasoljuk látogatóinknak a távolságtartást, a maszk viselését, illetve kézfertőtlenítést, illetve egyes létesítményekben testhőmérsékletet mérünk. A központi szabályoknak megfelelően szükséges a védettségi igazolvány, illetve mellé a személyazonosságot igazoló okmány bemutatása. 18 év alatti gyermek védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel jöhet a létesítménybe.
A látogatók biztonságára fokozottan ügyelve, az egészségügyi előírások maximális betartásával kezdődnek meg programjaink, illetve ekként nyújtjuk szolgáltatásainkat.

b_150_150_16777215_00_images_stories_SEFAG_csillagpark_k.jpg
A Csillagparki programok egyelőre korlátozott létszámmal zajlanak, ezért érdemes előre bejelentkezni, illetve a létesítmény elérhetőségein érdeklődni a programokról és létszámokról. Pár héten belül a látogatók már planetáriumi vetítésekre is beülhetnek, de távcsöves bemutatókra csak a vírushelyzet javulása esetén, a lazítások későbbi fázisában kerül sor. Addig az igen népszerű „digitális” távcsöves bemutatókon vehetnek részt, ahol az égitestek távcső alkotta képét egy kamera segítségével kivetítjük. A Zselic élővilágára kíváncsiak több, mint fél tucat kijelölt túraösvényen járhatják be a környéket, amelyek között vannak rövidebb, kisgyerekkel bejárható szakaszok és edzettebb gyaloglóknak való, 10 km-es távok egyaránt. A túrák gyakori állomása a Ropolyi pihenőhely, ahol a kirándulók nemrég vehették birtokba a vadonatúj tájházat és lovaspihenőket.
A létesítményeikben alkalmazott hatályos vírus protokollt az alábbi elérhetőségeken tekinthetik meg az érdeklődők:
Hotel Kardosfa COVID protokoll
Zselici Csillagpark COVID protokoll

 

No events