b_150_150_16777215_00_images_stories_kulfold_timhart_smokeumper_k.jpg
2021. június 3. - Az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálat gyászolja Tim Hart erdőtűzoltó elvesztését.

Mélységes szomorúsággal osztják meg, hogy Tim Hart, az Erdészeti Szolgálat erdőtűzoltó ejtőernyőse május 24-én belehalt sérüléseibe, melyeket Új-Mexikóban, a Hildago megye Eicks-tűz oltása közben szenvedett el.
Tim Hart tűzoltó karrierjét 2006-ban a Coconino Állami Erdőben, majd a Fremont-Winema Állami Erdőben kezdte, mint a motoros legénység tagja. 2009-ben csatlakozott a Shoshone Állami Erdőhöz vezető erdészeti technikusként, majd 2010-ben az Asheville Interagency Hotshot Crew-nál vezető tűzoltóként. Tim később a Ruby Mountain Hotshot legénység földgazdálkodási irodájában dolgozott. 2016-ban csatlakozott a tűzoltó ejtőernyős programhoz, és újoncként az idahói Grangeville-be került. Ezt követően útja 2019-ben West Yellowstone-ba, Montanába vezetett tűzoltó ejtőernyős osztagvezetőként, majd 2020-ban felderítőként.
Háttér
A tűzoltó ejtőernyősök az erdőtüzeknél légi úton érik el a területet. Általában izolált és távoli tűzfészkekhez jutnak el, mert csak ily módon képesek a leggyorsabban elérni a tüzet, ahol általában nincsenek utak a közelben. Az ejtőernyősök önálló egységként érkeznek a tüzekhez az első 48-56 órában. A nyugat-yellowstone-i bázist 1951-ben hozták létre, és jelenleg átlagosan 27-30 ejtőernyős dolgozik ott. Ezek az ejtőernyősök a regionális és országos erdőtüzek elhárításához és kezeléséhez nyújtanak támogatást. A West Yellowstone-i bázis egyike az ország kilenc állami ugróbázisának. Elsődleges bevetési területük a Custer Gallatin, a Shoshone, a Beaverhead-Deerlodge, a Caribou-Targhee és a Bridger-Teton nemzeti erdők, valamint a Yellowstone és a Teton Nemzeti Park. A ejtőernyősök azonban országos alakulat, és az ország bármely pontjára elküldhetők, hogy reagáljanak a tűzesetekre. Az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálatának mintegy 320 ejtőernyőse van, akik hét bázison működnek: McCall és Grangeville, ID, Redding, Kalifornia, West Yellowstone és Missoula, MT, Winthrop, WA és Redmond, OR. A Földgazdálkodási Iroda (BLM) két bázison is foglalkoztat ejtőernyősöket: az egyik Boise-ban (Idaho), a másik az alaszkai Fairbanks-ban. Országosan együttesen 400-450 ejtőernyős van.

No events