b_150_150_16777215_00_images_stories_vadaszat_orvvadkanizsa4_2106k.jpg
2021. július 19. - A nagykanizsai rendőrök egy 67 éves férfit fogtak el.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei Nagyrécse külterületén, a Bagó hegyen ellenőriztek egy tehergépkocsival közlekedő 67 éves férfit 2021. július 17-én 12 óra 5 perckor.
A jármű átvizsgálása során az utasterében elhelyezett nylon zsákból egy őz feje, szőrméje, valamint az állat kizsigerelt belső szervei kerültek elő. Mivel a nagykanizsai férfi az állati maradványok eredetét nem tudta igazolni, ezért a rendőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók további adatgyűjtést végeztek, ennek keretében egy Nagyrécséhez tartozó hegyi ingatlanban kutatást végeztek, melynek során két darab átalakított golyós lőfegyvert, nagyobb mennyiségű lőszert és közel 18 kilogramm őzhúst találtak.
A nyomozók megállapították, hogy a férfi a lőfegyverek és lőszer tartására engedéllyel nem rendelkezett és a nála megtalált vadat jogosulatlanul lőtte ki, ezért a nagykanizsai rendőrök orvvadászat bűntett miatt nyomoznak, a megtalált engedély nélkül tartott lőfegyverek és lőszerek esetében pedig lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja folytatják az eljárást.
Az engedély nélkül tartott lőfegyvereket és a hozzájuk tartozó lőszereket, valamint a vadhúst a rendőrök lefoglalták.