2022. január 11 . - Az erdőgazdaság tudomására jutott, hogy több esetben tűzifával kereskedők éltek vissza az Egererdő Zrt. nevével.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a hirdetés alapján történő tűzifa vásárláskor az alábbi jó tanácsokat érdemes megfogadni, saját érdekükben:
Nem csak az ár a lényeg! A megbízhatóságra kell törekedni!
A jogkövető, Nébih hatósági nyilvántartásában szereplő hirdetőnek, EUTR kóddal kell rendelkeznie, amit a hirdetésben is szerepeltetni kell. Ha szerepel a hirdetésben az EUTR kód, azt a vásárló a http://portal.nebih.gov.hu/eutr-kereso oldalon ellenőrizheti!
Kerüljék azt a kereskedőt, aki nem rendelkezik sem EUTR kóddal, sem erdőgazdálkodói kóddal.
A hirdetésben megadott telefonszámot felhívva kérdezzenek rá a cég névre, a konkrét fafajra.
Előre tisztázzák, hogy a hirdetésben szerepelő ár mire vonatkozik. 1 köbméter tűzifa fajlagos ára magába foglalja-e a szállítás, daruzás, rakodás költségeit?
Az Egererdő Zrt.-től származó tűzifa egyben garancia arra is, hogy
- a vásárló valóban a kifizetett mennyiséget kapja kézhez,
- ha méteres, vagy ennél hosszabb tűzifát vásárol, köbméterben történik az elszámolás, nem pedig súly alapján,
- a feldolgozott (darabolt vagy hasított) tűzifa értéke pedig hitelesített mérlegen történő mérés alapján kerül meghatározásra,
- az értékesített mennyiségről az Egererdő Zrt. minden esetben számla és szállítójegy, esetlegesen mérlegjegy kiadásával igazolja, hogy legálisan kitermelt fát értékesít a vevőnek,
- az Egererdő Zrt. által értékesített faanyag fenntartható erdőgazdálkodásból származik, ahol minden kitermelt fa pótlása is biztosított!
Az Egererdő Zrt. tűzifa értékesítő pontjai és az aktuális árak a www.egererdo.hu oldalon megtalálhatóak!
Törekedjen a biztonságra! Keressen minket bizalommal! Vigh Ilona

 

No events