November 12-én az Első Magyar Látványtár Alapítvány és az Ökopolisz Alapítvány támogatásával egy konferencia-fesztivál (konfeszt) kerül megrendezésre a Csobánc-hegy lábánál fekvő Diszel-Tapolca településen. A konfeszt témája egy műegyetemi építészkari kutatócsoport munkájára épül, mely kutatás a Magyarország kistelepülésein élő közösségek feltérképezésére irányul. A konfeszt rendhagyó módon, nem egy pusztán a vidékfejlesztés témakörét tárgyaló, elméleti konferenciának a megvalósulása, hanem sokkal inkább egy közösségekre épülő, a résztvevő közösségekkel szervesen összefonódó esemény, mely a fesztivál könnyedségével, a konferencia komolyságával beszél a vidék szépségeiről, reményteli lehetőségeiről. Az előadók között olyan személyek, közösségek képviselői szerepelnek, akik közösségük építésében élenjárók, aktivitásuk nélkülözhetetlen egy település, akár egy régió életében, akiknek a munkájuk, eredményeik egy pozitív vidékkép meglétét bizonyítják, és mindezen túl, akik büszke hírmondói lehetnek annak a feltevésnek, miszerint létezik egy még fel nem tárt, gazdag hálózata a vidéken élő kisközösségeknek. A konferenciát egy művészeti fesztivál keretezi, sző köré történetet, melyet a meghívott, különböző művészeti területről érkező alkotók fognak életre hívni alkotásaikkal (képzőművészet, zene, színház).
Előadók: Hartyandi Jenő fesztiválszervező, (Mediawave), Szabó Lajos Muzsikál Az Erdő Alapítvány elnöke, Triznya Péter alkotóház vezető (Ságház), Mome-EcoLab kutatóintézet, KB35 Színházi Társulat, Budai Krisztina Zöldút Egyesület vezető, Szomárky Pál Kerekegylet Egyesület alapító, Mohos Nikolett TIED Egyesület elnöke, Boda Adrienn Zalai Hazatérők Egyesület elnöke.
Résztvevő alkotók: Mécs Miklós (SZAF), Kerekes Gábor, Kovács Alida, Szemző Zsófia, Mindák Gergely, Kollár Eszter, Valcz Péter, Bartha Máté - Alpern Bernadett, Egger Géza, Veszely Bea, Vásárhelyi Bálint, Rácz Lőrinc.
A rendezvényről, az országos „befőttadó” akcióról bővebben a www.konfeszt.blogspot.com oldalon!
Érdeklődők jelentkezését a szervezők a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várják!
Konfeszt! Gazdagítsuk együtt kistelepülésen élő közösségek hálózatát!

No events