JELVÉNYGYŰJTŐ TÚRA
2012. április 28., szombat Országos kitekintésben is jelentős botanikai értéket őriz a 100 hektáron elterülő Nagy-mező - Arany-hegy Természetvédelmi Terület. Az egykori gyümölcsösök, legelők, ritkás erdőfoltok védett növények sokaságának jelentenek élőhelyet napjainkban. A világon már csak hazánkban találkozhatunk a fokozottan védett bánáti bazsarózsa életképes populációival. A túra során a különleges növény legjelentősebb állományaiban gyönyörködhetnek a túrázók. A védett területek kezelését, megőrzését az Igazgatóság legeltetéses állattartás segítségével biztosítja. Az érdeklődők megtudhatják, milyen szerepet kap a juh a természeti és tájtörténeti értékek megőrzésében.


Helyszín, időpont: Hosszúhetény, Vásártér, 10.00 óra (gyülekező: 9.45)
Túra hossza, időtartama: 5 km, 3-4 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő

Utazás: egyénileg
Autóbuszok menetrendje (forrás: www.menetrendek.hu)
Pécs – Hosszúhetény: indulás: 9.00, érkezés: 9.25
Hosszúhetény – Pécs: indulás: 14.55, érkezés: 15.20

Hasznos: Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a kullancsok elleni védekezés.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti.

Információ, bejelentkezés csoportoknak:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/326-9459, 30/377-3388
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ddnp.hu


No events