Tisztelt Szerkesztőség!

Örömmel értesítem, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság jelentős beruházást készít elő a védett és fokozottan védett madarak védelme érdekében a Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzetben.

A vonatkozó területen - mely közösségi jelentőségű különleges madárvédelmi terület is - minden évben jelentős számú védett és fokozottan védett madár szenved áramütést a szigeteletlen szabadvezetékek miatt. Az előkészítés alatt álló csaknem 800 millió forintos projekt megvalósításától azt várjuk, hogy jelentősen csökken a területen költő és vonuló madarak áramütés, illetve a vezetékeknek ütközés következtében fellépő pusztulása.

A projekt a hazai gyakorlatban egyedülálló, hiszen először készül olyan komplex megoldásokból álló terv, amely egy teljes tájvédelmi körzet területén alakítja át a szabadvezeték hálózatot madárvédelmi szempontból.


A projekt nyitórendezvényét 2012. május 10-én 10.00 órától, az eseményt követő sajtótájékoztatót és terepbejárást várhatóan 11.50 órától tartjuk. A program a Hotel Fauna konferenciatermében (3375. Mezőtárkány - Tepélypuszta) kezdődik. *A szálloda a 33. sz. főútvonal 14-es km-énél található.


*Az eseményen várhatóan részt vesz és felszólal Szabó Róbert, a Heves Megyei közgyűlés elnöke. *


Az eseményre tisztelettel meghívom.

Az esemény meghívóját, valamint a sajtótájékoztató anyagát csatoltan találja.

Grédics Szilárd igazgató úr nevében Kangúr Tibor BNPI KEOP nyilvánossági
referens

06-30-3364-138 MEGHÍVÓ

Madarakra veszélyes 20 KV-os vezetékszakaszok madárbarát átalakítása a Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzet területén (KEOP-7.3.1.2/09-2010-0047)
A hosszúságú burkolatlan középfeszültségű szabadvezeték-szakasz található. A tervezett - jelenleg
előkészítő szakaszban járó - beruházás során , átalakítása, cseréje történik meg.
(3375. Mezőtárkány - Tepélypuszta). A szálloda a 33. sz. főútvonal 14-es km-énél található.
Projekt nyitórendezvény és sajtótájékoztató Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Dél-hevesi Tájegysége területén 408 km a madárvédelmi szempontból veszélyes vezetékszakaszok oszlopelemeinek burkolása
A projekt tájékoztatót 2012. május 10-én 10.00 órától a Hotel Fauna konferenciatermében tartjuk
A rendezvényre, valamint az azt követő fogadásra ezúton meghívom.
Grédics Szilárd igazgató
No events