2018. augusztus 13. - A férfit kedvencével együtt a Bilkei (Ilosvai járás) Erdészet munkatársai vették észre. Az erdészet sajtóosztályán arról nyilatkoztak, hogy munkatársaik a terület járőrözése közben észrevettek egy ebet, aki gazdája felügyelete nélkül járkált az erdőben – olvashatjuk a mukachevo.net hírportálon.

Kiderült, a miszticei (Ilosvai járás) férfi kutyája vadászkutya, ezért a férfi ellen adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki.
A kutyát befogták, a szabálysértő ellen pedig jegyzőkönyvet állítottak ki. Mint tudjuk, egy vadászeb felügyelet nélkül több kárt okozhat, mint egy orvvadász fegyverrel – áll a sajtószolgálat közleményében.
 Megkezdődött a vadászidény
Augusztusban Kárpátalja megyében is kezdetét vette a vadászidény. A Kárpátaljai Megyei Erdő- és Vadgazdálkodási Főosztály javasolja a vadászoknak, szerezzék be a szükséges okmányokat, hogy készen álljanak a vadászidényre – írja a Zakarpattya Online.
Mostantól engedélyezett a vadászat a madarak közül a kacsákra (kivéve a védett fajokat, amilyen például az aranyszem, cigányréce, üstökös réce, kékcsőrű réce stb.), a libákra (kivéve a nyári ludat, a vetési ludat és a nagy liliket), a galambokra (kivéve a kék galambot), az erdei szalonkára, a fürjre és a fácánra, továbbá a patás és prémes állatokra.
A vadgazdálkodásról és vadászatról törvény 14. cikkelye értelmében a vadászoknak a következő dokumentumok birtokában engedélyezett a vadászat: vadászigazolvány; a kilőtt vad és a vadászati jog megsértésének nyilvántartására szolgáló éves kártya, rajta az állami illeték megfizetését igazoló bejegyzéssel; kilövési engedély (licenc, kilövési lap, engedély a diagnosztikai és tenyésztési célú kilövésre); engedély a vadászlőfegyver használatára.
Ha a vadászatban vadászkutya vagy vadászatra alkalmas egyéb állat, madár is részt vesz, azok igazolványával is rendelkeznie kell a vadásznak.

 

No events