b_150_150_16777215_00_images_stories_allatok_franciadarazs2015.jpg
2015. augusztus 31. - A Franciaországból érkező darázs olyan iszonyatos erős, hogy ketté tud harapni egy méhet!

Volt itt nemrégiben iszonyatos meleg, majd napokig tartó eső, nem csoda hát, hogy alaposan megszaporodtak a darazsak Magyarországon. Van olyan mátészalkai társasház, ami egy huszonötezres raj miatt élhetetlen. A városba Franciaországból érkező agresszív darazsak okoznak riadalmat, egy ott élő már allergiás rohamot is kapott tőle. A Bors által megszólaltatott méhész szerint a darazsak import gyümölccsel érkezhetnek hazánkba, és olyan veszélyesek, hogy még a méheket is kettéharapják.
A Pest megyei Nagybörzsönyben (nem tudni még, miféle darazsak csípték meg) meghalt egy férfi a darázscsípésektől. A karján és a lábán érték a szúrások. Hiába érkezett mentő, majd mentőhelikopter, nem tudták megmenteni az életét. Feltehetően allergiás volt a csípésükre.
Az idei nagy melegek után jövő hirtelen csapadék is kedvez a darázsinváziónak, ami az ország több pontján is tapasztalható. Mátészalkán például Franciaországból érkező agresszív darazsak okoznak riadalmat: van olyan társasház, amit egy huszonötezres raj tart rettegésben. Van olyan környékbeli, aki már allergiás rohamot is kapott tőle. Egy méhész szerint a darazsak import gyümölcsökkel érkezhetnek hazánkba, és olyan veszélyesek, hogy még a méheket is kettéharapják.

 

b_150_150_16777215_00_images_stories_allatok_franciapolistes_gallicus2015.jpg
Azt nem tudni, hogy Nagybörzsönyben is ilyen külföldi darazsak telepedtek-e meg, az mindenesetre biztos, hogy a Pest megyei településen már halálos áldozata is van egy darázscsípésnek. A Tények szerint egy hatvanéves férfit gyümölcsszedés közben a karján és a lábán csíptek meg a darazsak.
Felesége próbálta meg újraéleszteni, majd szaladt át a szomszédba segítségért.
– Jött az orvosi ügyelet, a mentő, végül a mentőhelikopter is. Vagy két órán keresztül próbálták megmenteni az életét, de nem sikerült – nyilatkozta a Borsnak Antal Gyuláné polgármester, akitől megtudtuk: nem falubeli az áldozat, a házaspárnak csupán hétvégi házuk van a településen, mivel élnek ott rokonaik. A férfi valószínűleg allergiás volt a darázscsípésre, ami Zacher Gábor toxikológus szerint a keringés összeomlását, szívritmuszavart, vagy akár halált is okozhat.

No events