Ismeretlen vérszívó után folyik hajtóvadászat Ukrajnában (Karpatinfo.net)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. június 14. - Egy félig kutya-, félig kenguru-szerű lény szívja hetek óta a Harkov környéki falvakban tartott háziállatok vérét. Ukrajnában egyre nagyobb rendszerességgel jelentenek olyan eseteket, amikor addig soha nem látott, ijesztő lények törnek be meglepő leleményességgel az aklokba és nyúlketrecekbe, hogy kiszívják a bent tartózkodó háziállatok vérét. A lakosság a mitikus mexikói „kecskeszívóval”, a chupacabrával (csupakabrával) azonosítja a lényt.
Legutóbb Harkov környékén bukkant fel a titokzatos vérszívó, ahol elsősorban a nyúl- és a juhállományt pusztítja.
Jurij Miscsenko, aki a Dergacsi városka lakója, az 1+1 országos tévécsatorna híradójának nyilatkozva elmondta, hogy a saját udvarán találkozott szemtől szembe az ijesztő lénnyel. Elmondása szerint az leginkább egy kutya és egy kenguru keverékéhez hasonlított, amely a járáshoz elsősorban a hátsó lábait használta, mellső végtagjai pedig emberi kézre emlékeztettek.
Hasonlóképpen írták le a nyúlketreceket meglehetős ügyességgel kinyitó állatot a városka más lakosai is.
Az állítólagos csupakabra csupán a háziállatok, s azok közül is kizárólag az emlősök (a baromfit nem bántja) vérét szívja ki, mégpedig úgy, hogy azoknál nem áll be a hullamerevség.
A károsult gazdák most vadászok segítségével folytatnak hajtóvadászatot a titokzatos lény vagy lények után, ám mindeddig nem akadtak a nyomára.
A híradóműsorban nyilatkozó biológusok kétségbe vonják az ukrajnai kecskeszívó létezését. Szerintük valószínűleg hiúzokról van szó, amelyek szintén előszeretettel fogyasztják el az általuk elejtett állatok vérét, közvetlenül az elejtésüket követően. Palkó István


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.