A Kedvenc Madaram pályázat kiállítása Miskolcon (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. május 23. - A kiállítás-sorozat az „erdők hete” rendezvényig folytatódik. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. által meghirdetett „Kedvenc Madaram” rajzpályázat iránt országszerte nagy volt az érdeklődés. A pályázatra 3408 alkotás érkezett, melyek között a határon túliak is szép számmal képviseltetik magukat. A Szerbiából és Szlovákiából küldött rajzokat kiállították a miskolci Csanyiki Csemete Hátizsákos Erdészeti Erdei Iskolában. A kiállítás május végéig megtekinthető előzetes bejelentkezéssel.
A rajzokat rangos zsűri értékelte, kiválasztották a legszebb 1000 művet, melyeket a Miskolc Plazában és az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskoláiban állították ki. A zsűri tagjai: Balázs István, Múzsák Kertje Baráti Kör elnöke, Balázs Viktória, Múzsák Kertje Baráti Kör titkára, dr. Dobrik István művészettörténész, Kalász Zsuzsa, Miskolc Plaza marketing vezető, Koncz Károly György, Miskolci Galéria nyugalmazott kiállításrendező, Máger Ágnes festőművész, Pirkóné Jancsurák Julianna,  MiKom médiamenedzser, Zay Adorján ÉSZAKERDŐ Zrt, vezérigazgató.
Image
Május 10-én, 17 órakor nyitották meg a Miskolc Plazában az 1000 zsűrizett madárrajz kiállítását. Az érdeklődőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. képviseletében Rencsiné Ágh Márta köszöntötte, majd Koncz Károly György zsűritag méltatta a beérkezett alkotásokat. A kiállítást Zay Adorján vezérigazgató és Haba Lajos üzemeltetési igazgató (Miskolc Plaza) nyitotta meg.
Image
A rajzok két helyszínen találhatóak, külön kiállító-teremben kaptak helyet az általános iskolákból és az alapfokú művészeti intézményekből érkezett képek. A kiállítást a nagyközönség is megtekintheti május hónapban, a látogatók leadhatják szavazatukat, melyek alapján közönségdíjat is kiosztanak majd.
A pályázatra érkezett bagoly-rajzokat a fónagysági Bagoly-vár erdészeti erdei iskolában állították ki. A kiállításmegnyitóval egy időben a „Fónagysági Fagyűjtemény” avatására is sor került.
A rajzpályázatra egyéb technikával készített képek is nagy számban érkeztek. Ezeket az alkotásokat Szelcepusztán, a Borz-alom erdei iskolában helyezték el. A tűzzománc, ragasztott, rézkarc stb. technikával készült műveket a rajzoktól elkülönítve értékelték és közönség-szavazásra bocsátották.  
A csökkent képességű és hátrányos helyzetű gyermekek madárrajzainak kiállítása a Bikk-makk erdészeti erdei iskolában nyílt meg Répáshután, május 16-án. Az érdeklődő gyermekek a megnyitón kézműves foglalkozáson vettek részt, majd leadták szavazataikat a kiállított rajzokra.
A pályázatra érkezett rajzok további helyszíneken is megtekinthetőek lesznek. A kiállítás-sorozat az „erdők hete” rendezvényig folytatódik.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.