A vadászdoktor festő tárlata (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2010. november 1.- Dr. Halák László író nyitotta meg dr. Ignácz Magdolna 58 képből álló kiállítását 2010. október 31-én. Ignácz Magdolna 1950-ben született Alsógödön. Gyermekéveinek nyarai, amelyeket a Bükk-fennsíkon töltött kiváló pedagógusok vezetésével, egész életére meghatározták a természet iránti szeretetét. Végzettsége agrármérnök és vadgazdálkodási szakmérnök. Egyetemi doktorátust a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett vadgazdálkodásból. Ehhez kapcsolódóan, mint vadász is, több mint három évtizede járja az erdőt-mezőt.
Image
 Megfigyelései, élményei hozták egyre közelebb a képek világához. Az elmúlt  10 évben 15 természetvédelemmel és vadgazdálkodással kapcsolatos filmet készített. A Lévai Nemzetközi Természetfilm fesztiválon 5 alkalommal díjazták filmjeit.
A festéssel 10 éve a Mártélyi Szabadiskola keretei között, Holler László  festőművész irányításával ismerkedett. Részt vett a Kendli Major Művészeti Akadémián Walter Gábor, Mág Tamás és Ludwig Zoltán mesterkurzusain.  
Ez időben rendszeresen látogatta a Budai Rajziskola szabadiskoláját. 2002-ben szerkesztette és kiadta a Négyszemközt a természettel című képzőművészeti albumot, amelyben 81 természet iránt elkötelezett művész mutatkozott be.    Több évig saját vidéki kúriájukban szervezett festőtáborokat. Később több hazai erdőgazdaságnál évente szervezett vadászati témájú alkotótáborokat.

Tagja a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskolának, a romániai Szatmárnémetiben működő Alkotóház szatmári képzőművészek egyesületének és a Független Magyar Szalonnak. Eddig több mint 30 csoportos kiállításon vett részt. Egyéni kiállítása négy alkalommal volt. Alkotásai megtalálhatók hazai, portugál, belga gyűjtőknél, valamint néhány közgyűjteményben és nagyok sok  hazai vadászkastélyban.
Image
Képei a XII. Természetvédelmi és Vadászati, valamint a Vadászati Kulturális Egyesület által kiirt pályázaton kaptak elismerést.

Témája elsősorban a táj, a természet titkai; plain air festőnek vallja magát. Így megjelennek az erdélyi tájak, templomok, a zalai pincesorok, az afrikai utazás élményei. De az utóbbi időben szívesen fordul a modern festészet irányába. Képeit olajtemperával illetve olajjal készíti.

Vallja, hogy a filmművészet és a képzőművészet igazi feladata, hogy olyan pillanatokat örökítsen meg, amelyeket talán mások észre sem vesznek. Így lehet az élet csodás dolgait megsokszorozni, az embereknek örömet okozni, tartalmas életet élni.
A Budapest, Dob u. 71. sz. alatti galériában rendezett kiállítás november 29-ig tekinthető meg.









© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.