Ismét KAEG alkotótábor a Szigetközben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2013. november 3. - A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2013. október 21-28. között immáron 5. alkalommal szervezte meg alkotótáborát a Szigetköz szívében, a Patkányosi vadászházban. Iván István elismert tájkép- és vadászfestő szervezésében kilenc művésznek biztosított az erdőgazdaság egy hetes lehetőséget a gondtalan alkotásra.

Limp Tibor a Győri Erdészet igazgatója várta az érkezőket a társaság Patkányosi vadászházában, és a beköltözés után rögtön egy ráhangoló körútra invitálta az alkotni vágyókat. A túra során lehetőség nyílt a környék legszebb, érintetlen részeinek megtekintésére, fotózásra, így örökítve meg az ihletett pillanatokat a későbbi munkához.
Az idei évben nyárias időjárással ajándékozta meg a természet a festőket, akik ezt kihasználva – a korábbi évektől eltérően - képeik nagy részét a szabadban, az eredeti helyszíneken alkották, csak az utolsó simításokat végezték el a fotók alapján.
A tábort ünnepélyes összejövetel, majd egy együtt töltött vacsora zárta, ahol az alkotók bemutatták elkészült műveiket a KAEG Zrt. vezetésének és a meghívott illusztris vendégeknek, majd elmesélték a hét során szerzett élményeiket, tapasztalataikat, megosztották velük a közös alkotás örömét. Köszönetképpen a vendéglátásért minden művész egy-egy alkotását ajándékozta a társaságnak.
A Duna árterében készült rengeteg természetfotóból DVD adathordozóra közös képgaléria készült.

Az alkotó táborban részt vevő művészek, mindnyájan a Vadászati Kulturális Egyesület tagjai:

Fábián Dénes    Gödöllő, a Képzőművészeti Egyetem tanára, a vadászfestészeti pályázat nyertese 2005-ben
Seres József        Gödöllő, 1985 óta fest, Nimród-díjas
Kalas András    a Somogy megyei Babócsán él, az elmúlt 10 évben rendszeres résztvevője a gemenci és csepeli alkotótáboroknak.
Bálint József     csontfaragó, a Csongrád megyei Tömörkényből érkezett, 10 éve farag agancsokat
Kőhalmy Tamás    Sopron, a VKE. képzőművészeti körének elnöke, 8 éve állít ki vadászati rendezvényeken az ország különböző pontjain
Kovács Tibor        Hegyfalu, Vas megye, hivatásos vadász, grafikus, természetfestő
Iván István        Sopron, az alkotótábor szervezője, Aranyecset-díjas természetfestő
Bíró Zoltán        Sopron, mozgássérültként 3 éve ismerkedik a természetfestéssel
Rékasi Csaba        Nagyhorváti, Zala megye. Nimród, és Aranyecset-díjas természetfestő

Az ország minden tájegységéből érkező résztvevők eltérő művészeti technikákkal alkottak, de abban egyetértettek, hogy a Szigetköz szépsége, lenyűgöző élővilága páratlan. A művészek megígérték, hogy az itt szerzett élményeikből, emlékeikből a hosszú téli estéken még rengeteg gyönyörű alkotás fog születni.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.