A Pénzügyminisztérium közleménye

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
 Tátrai Miklós, az MNV Zrt. igazgatója távozik a vagyonkezelő szervezet éléről. Oszkó Péter pénzügyminiszter kedden hivatalában fogadta Tátrai Miklóst.

A megbeszélésen Oszkó Péter közölte, hogy Tátrai Miklós munkaviszonyát rendkívüli felmondással, július 14-ikei hatállyal megszünteti.
A pénzügyminiszter döntését többek között azzal indokolta, hogy az MNV Zrt. törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el.
Az MNV Zrt. Ellenőrző Bizottságának munkájához szükséges adatokat, információkat késedelmesen, vagy nem megfelelő tartalommal szolgáltatta, illetve az ellenőrzések befejezését is késleltette azzal, hogy jelentéseket csak több hónapos késéssel terjesztette a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elé. Ezzel akadályozta azt is, hogy az állami vagyonért felelős miniszter a tulajdonosi ellenőrző testület megállapításairól kellő időben értesüljön.
Az MNV Zrt. munkáját számos, megalapozott, sok esetben súlyos kritika érte a közigazgatás egyes szereplői, az Állami Számvevőszék, az országgyűlési biztosok részéről.
Mivel Tátrai Miklós munkaviszonyát a pénzügyminiszter rendkívüli felmondással szüntette meg, ezért a jogszabályi előírások szerint számára végkielégítés nem fizethető.
A távozó vezérigazgató utódlásáról a pénzügyminiszter a közeljövőben dönt.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.