A BELÜGYMINISZTÉRIUM levele a MEGOSZ-nak

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. január 21. - BELÜGYMINISZTÉRIUM
KÖZFOGLALKOZTATÁSI HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG KÖZFOGLALKOZTATÁSI ÉS LOGISZTIKAI FŐOSZTÁLY

Dr. Sárvári János úr, 
ügyvezető elnök   
Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége 
Budapest 
Budakeszi út 91.
1021
 Tárgy: tájékoztatás országos közfoglalkoztatási programokról
  Iktatószám: BM/1287-3/2012.
  Ügyintéző: Szulimán Zsolt
  Tel.:+36-1-441-1042
   E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tisztelt Elnök Úr!
A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztálya a 2012. évi országos közfoglalkoztatási program támogatásának szervezésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja.
A 2011. november 22-én a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) részére tartott tájékoztatón elhangzottak értelmében a magán erdőgazdálkodók az idei évben is részesülhetnek országos közfoglalkoztatási program támogatásában. Az előzetes egyeztetések alapján a magán erdőgazdálkodók programjai legkorábban 2012. március 1-jei időponttal kezdődnek és legkésőbb 2012. december 31-ig tartanak. Ahhoz, hogy a programok késedelem nélkül elkezdődhessenek, a döntési folyamat végigvihető legyen és a létszámfeltöltés is időben megtörténhessen a kérelmeket 2012. február 10-én 12 óráig az illetékes megyei/fővárosi munkaügyi központokhoz benyújtani szíveskedjenek.
A kérelmeket a munkaügyi központok illetékes szervezeti egységei elbírálják, majd 2012. február 14-én 15 óráig a Belügyminisztérium Foglalkoztatási és Logisztikai Főosztálya (továbbiakban: Főosztály) részére elektronikusan felküldik.
A megküldött bírálatok alapján a Főosztály elkészíti a javaslatot, mely alapján Miniszter Úr várhatóan 2012. február végén dönt a támogatásokról.
A döntést követően a munkaügyi központokat a Főosztály tájékoztatja a döntés eredményéről, majd ezt követően a munkaügyi központok haladéktalanul hatósági szerződést kötnek a közfoglalkoztatókkal.

Kérjük, hogy a kérelemhez benyújtott munkaerőigények kapcsán az alábbi eljárást kövessék.
A közfoglalkoztató a munkaerőigényeket a székhelye szerint illetékes munkaügyi központhoz nyújtsa be a kérelemmel egyidejűleg.
A munkaerőigényeket a munkaügyi központ illetékes szervezeti egységének munkatársa rögzíti fel, majd elektronikus úton értesíti a kérelemben szereplő érintett munkaügyi központokat a felrögzített munkaerőigény számítógépes rendszerünkben generálódott állásazonosítójáról, az igényelt létszámról és a foglalkoztatás helyszínéről. A megküldött adatokat az érintett munkaügyi központok továbbítják a közvetítéssel érintett kirendeltségeik részére. A munkaügyi kirendeltségek a tényleges leválogatást, párosítást, az álláskeresők, illetve foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők közvetítését csak a miniszteri döntést követően kezdik meg.
A létszám pótlásánál fellépő újabb munkaerőigényeket szintén a közfoglalkoztató székhelye szerint illetékes munkaügyi központba kell benyújtani, a munkaügyi központ pedig a fent leírt módon jár el ezen igénnyel is.
A közfoglalkoztatottak részére a 170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet értelmében heti bérkifizetést kell alkalmazni.
Kérem, hogy a támogatással kapcsolatos kérdéseikkel az illetékes munkaügyi központokat, illetve a közvetítéssel, létszámigénnyel kapcsolatban az illetékes munkaügyi kirendeltségeket keressék. Egyéb kérdések esetében a BM Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztálya részéről az alábbi kollégát kereshetik:
Szulimán  Zsolt   (tel:   +36-1-441-1042   /13181,   mobil:   +36-20-530-4816,   e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
Az országos közfoglalkoztatási program támogatásához fűződő képzéssel kapcsolatban kereshetik:
Weinper Mária (tel.: +36-441-1828 /15241, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
Kérem, hogy a jelen tájékoztatóban foglalt határidőket betartani szíveskedjenek, illetve a munkaerőigényekkel kapcsolatos eljárást a leírtaknak megfelelően alkalmazzák.

Budapest, 2012. január 18.
Tisztelettel: Lőrinc Leó sk.
főosztályvezető


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.