A 22 állami erdőgazdaság mindegyike nyereséges volt 2011-ben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. július 31. - Együttes adózott eredményük 3597 millió Ft. A közös fellépés számos eredményt hozott: a közös beszerzésekkel 202 M Ft-ot sikerült megtakarítani. A Társaságok egységesen jelennek meg hazai és külföldi kiállításokon, nemzetközi hírük terjed, ami idegenforgalmi bevételek növekedését is jelenti. A Mi Erdőnk címmel közös újságot adnak ki. A kéthavonta megjelenő kiadvány az erdők megszerettetését szolgálja, bemutatja az erdőgazdaságok tevékenységét, kiemelten közcélú szerepvállalást és a társaságok természetvédő, állami erdővagyont őrző és gyarapító munkáját.
Néhány 2011. évi projekt: a Zalahalápi Parkettagyárban végzett termeléskorszerűsítési beruházás; Jász-Nagykun-Szolnok megyében 6,2 ha-os szarvasgombatermő ültetvény létesítése; vasúti felújítások Szilvásváradon, Kistolmácson, Csömödéren turistaszálló, állomásépület és büfé építése, továbbá 3 db vasúti híd újjáépítése; ökoturisztikai fejlesztések több helyen, pl. Szendehely-Katalinpuszta, Hollókő-Rimóc, Somoskő, Diósjenő és Balassagyarmat-Nyírjes, Sopronban városi sétaút, a nagycenki Széchenyi-kastélyparkban, Szelcepusztán stb.
A ménesek (Bábolna, Mezőhegyes) konszolidáltan gazdálkodtak, ugyanez mondható el a lóversenycégekről is. A Kincsem Parki Lóversenypályán a galopp homokpálya felület felújítása történt meg, ami több éve az első említésre méltó lépés ezen a téren. 2011-ben lezajlott a Totalizatőr fogadási rendszer megújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítése és kiírása – olvasható az MFB közleményében.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.