Az FVM és a MEGOSZ közötti egyeztető megbeszélés (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Emlékeztető
Imageaz FVM és a MEGOSZ között 2005. december 15-én kelt megállapodás 9. pontja szerinti negyedévenkénti egyeztető megbeszélésről
A megbeszélés elején Folláth Györgyné helyettes államtitkár javaslatot tett arra, hogy az egyeztetés az aláírt megállapodás pontjait áttekintve történjen. A MEGOSZ képviselői a javaslatot elfogadták és kifejtették, hogy az Erdészeti Főosztállyal az érintett kérdésekben jó szakmai kapcsolatot ápolnak.

A megállapodás pontjai szerint a jelen egyeztetésig eltelt időszakra vonatkozóan az alábbi megállapítások kerültek közösen rögzítésre:
A 2004. évi megállapodás realizálódott a 6. és 7. pontban foglaltak teljesülésével.
 A 2004. évi társfinanszírozott erdőtelepítések után járó kifizetések 2005. december. 31-ig teljesültek, kivéve néhány szakmailag problémás esetet.
 A magán erdő tulajdonosok részére a nemzeti támogatások kifizetése 2006. március. 31-ig teljesül kivéve, ahol szakmai, elszámolási problémák merültek fel.
 A harmadik negyedévi integrátori támogatások kifizetése 2005. dec. 31-ig megtörtént. A negyedik negyedévre esedékes támogatások kifizetésére március 31-ig sor kerül.
 Az EMVA rendelet erdészeti intézkedései a 2007-2013 évi Nemzeti
Agrár-vidékfejlesztési Tervben szerepelnek. Az Erdészeti Főosztály és a MEGOSZ között ezzel kapcsolatosan a tájékoztatás, egyeztetés rendszeres.
 Az Erdészeti Feladatok támogatás jogcímei a 2006. évi támogatási rendeletben szerepelnek. A határidőben benyújtott költségvetésekre a szakmai felülvizsgálatot követően az Állami Erdészeti Szolgálat Igazgatóságai kötelezettséget vállalnak.
 A Minisztérium 2006-ban a nemzeti erdészeti támogatásokat biztosította, az erdészeti támogatások kifuttatása későbbiekben esedékes.
A MEGOSZ  Benedek Fülöp közigazgatási államtitkár úrnak címzett levelet adott át a szervezet erdőtörvény módosítási javaslataival. Az erdőtörvény módosításával kapcsolatosan folyamatos az egyeztetés, a javaslatok lehetőség szerint beépítésre kerülnek.
Az egyeztetés során az FVM kinyilvánította, hogy támogatja a magánerdő szektor erdészeti közmunkákba való bekapcsolódását, erre a MEGOSZ hivatkozhat a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszterhez írandó levelében.
 A következő negyedéves vezetői egyeztetésre június hónapban kerül sor, pontos időpontja előzetes megbeszélés alapján kerül kitűzésre.

Budapest, 2006. március. 22.

Luzsi József                                               Folláth Györgyné
MEGOSZ elnök                                             helyettes államtitkár


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.