Zöld szervezetek levele a Szabad Demokraták Szövetsége elnökének

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kuncze Gábor
elnök
Szabad Demokraták Szövetsége

Tisztelt Elnök Úr!

Tudomásunkra jutott, hogy az Önök pártja, harmadik tárcaként a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot választotta és a sajtóhírek szerint ismételten Persányi Miklóst kívánják miniszterként megnevezni.

Tájékoztatni szeretnénk Elnök urat, hogy a környezetvédelmi mozgalom jelentős része elégedetlen az előző ciklus környezetvédelmi politikájával, személyesen Persányi miniszter teljesítményével. A miniszter az elmúlt 3 évben nem tudta érdemben előmozdítani a környezet-és természetvédelem ügyét a kormányzatban. Ezenfelül a civil szervezetekkel való kapcsolata is feszültté vált, amelyet a legutóbbi környezetvédő mozgalom országos találkozóján történt, botrányba fordult miniszteri fellépés is bizonyít.

Persányi Miklós miniszterré válása esetén nem látunk garanciákat, hogy a fent említett negatív környezetpolitikai tendenciák megforduljanak. Ezért kérjük az Elnök urat, hogy amennyiben pártja igényt tart a környezetvédelmi tárcára, olyan környezetvédelmi minisztert jelöljön, aki a kormányon belül meg tudja jeleníteni, és érvényt tud szerezni a fontosabb környezetvédelmi és természetvédelmi érdekeknek a civil társadalommal való szoros együttműködésben.

Civilek a Zengőért Mozgalom
Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület
CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
Gömöri Környezet-és Tájfejlesztő Egyesület
E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Hajdúböszörményi Ifjúsági Természetvédő Kör  Zöld Kör Holocén Természetvédelmi Egyesület Kerekerdő Alapítvány Magosfa Alapítvány Magyar Természetvédők Szövetsége Nimfea Természetvédelmi Egyesület REFLEX Környezetvédő Egyesület Rügyecskék Ember- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány Pécsi Zöld Kör Védegylet Zöld Fiatalok Egyesület

Budapest, 2006. május 25.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.